BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngilizler de fuhuş ile büyüyecek----

İngilizler de fuhuş ile büyüyecek

İngilizler de fuhuş ile büyüyecek
31 Mayıs 2014 - 05:52 www.finansgundem.com

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, ülke ekonomisinin büyüklüğüne ilişkin veri ve hesaplamalara uyuşturucu ve seks piyasası rakamlarını da katacak

İtalya'dan sonra İngiltere'de de fuhuş sektörü rakamları ekonomik büyüme hesapları içinde yer alacak.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), ülke ekonomisinin büyüklüğüne ilişkin veri ve hesaplamalarına, yıllık hacmi 10 milyar sterlini bulduğu tahmin edilen uyuşturucu ve seks piyasasının rakamlarını da ekleyeceğini açıkladı.

ONS’nin açıklamasında, İngiltere ekonomisinin toplam büyüklüğüne ilişkin verilerin hesaplanmasında önümüzdeki dönemde tahminler çerçevesinde yasadışı uyuşturucu piyasası ve seks pazarının da dahil edileceğini bildirdi.

İngiliz basınında da geniş şekilde yer alan ONS’nin hesaplamalarına  göre, seks turizmi ve yasa dışı uyuşturucu piyasasının yaklaşık 10 milyar sterlin değerinde hacim oluşturduğu tahmin ediliyor. Tahmini verinin ülkenin ekonomik  hesaplamalarına yansıtılması halinde, örneğin 2009 yılı için ülke GSYH’sini yüzde 0.7 oranında artırması bekleniyor.
İngiltere’de bu piyasaların tahmini hacminin 5.3 milyar sterlinlik kısmı seks piyasasından, 4.4 milyar sterlinlik kısmı ise yasa dışı uyuşturucu satışından geliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)