BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngilizler daha fazla vergi ödeyecek----

İngilizler daha fazla vergi ödeyecek

İngilizler daha fazla vergi ödeyecek
01 Kasım 2022 - 08:30 www.finansgundem.com

İngiltere'de, Başbakan Sunak ve Maliye Bakanı Jeremy Hunt, İngilizlerin daha fazla vergi ödemesi konusunda anlaştı.

İngiltere'de Rishi Sunak hükümeti, tüm İngilizlerin, özellikle de en zenginlerin, kamu maliyesinde istikrarı yeniden sağlamak için daha fazla vergi ödemesinin kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

Sunak, 17 Kasım'da yapılması planlanan ekonomik açıklama öncesinde vergi ve harcama planlarını görüşmek üzere dün Maliye Bakanı Jeremy Hunt ile bir araya geldi. İkili İngiltere'nin kamu maliyesindeki artan açığı ele aldı ve vergi artışları ve harcamalara ilişkin zor kararların gerekli olduğu konusunda anlaştı.

Hazine, “En geniş omuzlara sahip olanlardan en büyük yükü taşımalarının istenmesi ilkesinde anlaştılar. Ancak, zorluğun büyüklüğü göz önüne alındığında, önümüzdeki yıllarda herkesin vergiye daha fazla katkıda bulunması gerekmesi kaçınılmazdır." açıklamasını yaptı.

Liz Truss'un başbakan olarak geçirdiği 44 günlük çalkantılı dönemin ardından İngiltere devlet tahvillerini ve sterlini terk eden finansal piyasalara sakinlik getirmek için önlemlerin gerekli olduğu belirtildi.

İki araştırma grubu, Sunak ve Hunt'ın sonbahar açıklamasını sunarken harcama kesintilerine güvenemeyeceklerini bildirdi. Ekonomi durgunluğun eşiğinde sallanırken ve enflasyon 40 yılın en yüksek seviyesinde kalırken, hükümetin açığı kapatmak zorunda kaldığı belirtildi.

İngiltere'de bütçe açığı 40 milyar GBP

 

İngiltere'de iş dünyasının ekonomiye güveni 1.5 yılın dibinde

 

İngiltere'de orta vadeli mali planın açıklanma tarihi ertelendi

 

İngiltere'nin yeni Başbakanı Sunak ile Biden telefonda görüştü

 

İngiltere’ye finansçı başbakan

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)