BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme Sistemleriİngiliz perakendeciler kart şirketlerine ateş püskürdü----

İngiliz perakendeciler kart şirketlerine ateş püskürdü

İngiliz perakendeciler kart şirketlerine ateş püskürdü
20 Ekim 2020 - 16:34 www.finansgundem.com

İngiltere’de perakende lobisi Visa ve Mastercard’ın uyguladıkları tahsil ücretleri karşısında birleşti. Perakende lobisi İngiltere Hükümeti’nden kart şirketlerinin tahsil ücretlerine karşı eyleme geçilmesini istiyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’de perakendeciler Visa ve Mastercard’a kart ödemeleri üzerinden saldırıyor. Daha fazla tüketicinin nakitten kartlara geçmesi üzerine perakendeciler lobisi İngiltere Hükümeti’ne Visa ve Mastercard tarafından uygulanan tahsil ücretlerinin indirilmesi konusunda çağrı yaptı

İngiliz Perakende Konsorsiyumu'nun (BRC) yaptığı en son ödeme yöntemleri anketi, 2016'daki kart kullanım işlemlerinin %54'ten, 2019'da %61'e kadar istikrarlı bir şekilde artmaya devam ettiğini gösteriyor. Aynı süreçte, perakendecilerin ödeme kabul etme maliyeti 2019 yılında 1,1 milyar sterline ulaştı ve bunun 950 milyon sterlini kartlı ödemelerden elde edildi.

Kartlı ödemeler perakende olarak harcanan her beş sterlinden dördünü karşılarken, mağazalardan kredi kartı işlemleri başına ortalama 18,4 peni (2016'dan itibaren %15 artış) ve her banka kartı işlemi için 5,9 peni (2016'dan %6'ya kadar) tahsil ediliyor. Ayrıca işletmeler geçtiğimiz yıl internet üzerinden ödemeleri kabul etmek için yeni ücretlere tabi tutulacaklarına dair bildiriler alıyorlar.

BRC, 2017'de %39, 2018'de ise %56 olan ücretlerdeki genel artışların ciro yüzdesi olarak ölçüldüğünde artan tahsil ücretlerinin "piyasa hakimiyetinin kötüye kullanılmasının açık bir göstergesi olduğunu" belirtiyor.

BRC; Britanyalı Bağımsız Perakendeciler Derneği, Marketler Derneği, Küçük İşletmeler Federasyonu ve UK Hospitality ile birleşerek artan tahsil ücretleriyle mücadele edebilmek için İngiltere piyasa düzenleyicisi kurumu Rekabet ve Piyasalar Otoritesi’nden kararlı bir eylem çağrısında bulundu.

Çağrılar hükümetin ve İngiltere'nin ödeme sistemleri düzenleyicisinin raporları beklenirken, Hazine'nin ödeme sistemleri alanındaki danışmanlığı bugün sona erdiği sırada yapıldı.

İngiliz Perakende Konsorsiyumu Finans Politikası Başkanı Andrew Cregan, “Kart ödemeleri perakende satışların %80’ini oluştururken Hükümetin aşırı kart maliyetleri konusunda mücadele etmek için harekete geçmesi hayati önem taşımaktadır. Eylem olmazsa işletmelerin daha fazla baskı altında olduğunu göreceğiz ve bunun bedelini ödemek zorunda kalan tüketiciler olacak” ifadelerine yer verdi.

 

Kanada Merkez Bankası dijital para uzmanı arıyor

 

UBS hisse geri alımlarına 1,5 milyar dolar ayırdı

 

Dünya Bankası'ndan ortak dijital pazar önerisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)