BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz ırkçılardan 'Sen Gallisin' dayağı----

İngiliz ırkçılardan 'Sen Gallisin' dayağı

İngiliz ırkçılardan 'Sen Gallisin' dayağı
21 Şubat 2020 - 15:40 www.finansgundem.com

Bandicoot isimli müzik grubunun solisti Galli olduğu gerekçesiyle bir grup Muhafazakar Partili tarafından feci şekilde dövüldü.

Britanya Adası İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşuyor. Birleşik Krallık'ın merkezi olan İngiltere'de Brexit sonrasında İngiliz ırkçılığı hat safhaya çıktı. Buna bir örnek de 18 Şubat'ta paylaşıldı. Olayda bir grup Muhafazakar Partili, Bandicoot'un solisti ve gitaristi Rhys Underdown'a Galli olduğu gerekçesiyle önce "İngiltere'yi terk et" diye hakaret etti, sonra saldırdı.

İngiliz milliyetçisi saldırganlari Oxford Üniversitesi öğrencisi Underdown'ı feci şekilde döverek kanlar içinde bıraktı. Müzik grubu, Underdown'ın burnundan ağzından kanlar akan haldeki fotoğraflarını 18 Şubat'ta sosyal medyada yayımladı.

Paylaşım Brexit etiketiyle...

Fotoğraflar "Galli olduğunuz için dövüldüğünüzü hayal edin" mesajı ve Brexit etiketi eşliğinde paylaşıldı. Saldırıyı 'Galli karşıtı' diye niteleyen grup üyeleri "Adamlar Muhafazakar Partili olmakla övünüyordu ve bize ülkelerinden çekip gitmemizi söylüyorlardı. Brexit'le ilgisiz tekil bir olay olsa bile ülkenin ruh halinin üzücü bir yansıması" dedi. Polisle irtibat içinde olduklarını belirtti. Daha sonrasında paylaşımını geri çeken müzisyen olaya ilişkin fotoğrafları paylaşan Daily Mail gazetesinin şiddet içeren fotoğraflarının kendinden izinsiz paylaşılmasına tepki gösterdi. Daily Mail'in tepki çeken tweet'i:



UFC dövüşçüsünden destek açıklaması

Karma dövüş sanatları organizasyonu UFC'nin dövüşçülerinden Brett Johns, paylaşımları görünce müzisyene destek mesajı gönderdi. Galler kökenli dövüşçü "Gel beni gör beni adamım, sana bedavaya kendini savunma dersleri vereyim ta ki sen mutlu ve kendine güvenli olana dek" diye yazdı.

"Cymru am byth" (Çok yaşa Galler)

Johns, mesajını "Çok yaşa Galler" anlamına gelen Galce "Cymru am byth" sözüyle bitirdi.
Gruba destek mesajları yağdıran hayranları da saldırganlara "Ortaya çıkın dövüşelim" diye meydan okudu. Underdown, 'kesinlikle kendini çok iyi hissettiğini, ama etrafta çok alçak tipler dolaştığını' dile getirdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)