BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiliz Hükümeti zenginden alıp fakire verecek----

İngiliz Hükümeti zenginden alıp fakire verecek

İngiliz Hükümeti zenginden alıp fakire verecek
29 Mayıs 2022 - 10:22 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Sunak, petrol ve gaz şirketlerinin elde ettikleri olağanüstü kârların vergilendirileceğini duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası artan enerji fiyatları AB vatandaşlarını zorlarken enerji şirketleri adeta kar patlaması yaşıyor. İngiltere ise çok kazanandan alıp ihtiyacı olan hanelere yardım için yeni bir vergi hazırlığı yapıyor.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, petrol ve gaz şirketlerinin elde ettikleri olağanüstü kârların vergilendirileceğini duyurdu.

İngilizlerin faturalarını ödemekte zorlandıkları bir dönemde, enerji şirketlerinin olağanüstü kârlar elde ettiklerini belirten Sunak, “Hedefli ve geçici Enerji Kâr Vergisi’ni uygulamaya koyuyoruz. Bu vergi petrol ve gaz şirketlerini karlarına yüzde 25 olarak uygulanacak” dedi.

Enerji şirketlerinin olağanüstü kârlarını vergilendirirken, yatırımlar için vergi teşvikleri de sağlayacaklarını belirten Sunak, “Kârları vergilendirirken yatırımları cesaretlendirmenin de mümkün olduğuna inanıyoruz. Şirketler ne kadar çok yatırım yaparlar ise o kadar az vergi ödeyecekler” diye konuştu.

FİYATLAR 13 YILIN ZİRVESİNDE

Bu arada sadece enerji değil gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında da hızlı artış sürüyor. İngiltere genelinde haftalık market alışverişinin fiyatı yüzde 7 oranında artarak, son 13 yılda görülen en yüksek seviyeye çıktı.

Araştırma grubu Kantar tarafından yapılan araştırmaya göre, market fiyatlarındaki artış, enerji fiyatlarındaki artışlardan sonra insanlara en çok endişe veren ikinci konu durumunda.

İngiltere'de enflasyon 40 yılın zirvesinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)