BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz gazetesinden bomba iddia----

İngiliz gazetesinden bomba iddia

İngiliz gazetesinden bomba iddia
09 Eylül 2013 - 08:56 www.finansgundem.com

Suriye’nin Su-24 tipi iki savaş uçağının Kıbrıs’a yöneldiği ortaya çıktı

Suriye’nin Su-24 tipi iki savaş uçağının Kıbrıs’a yöneldiği, iki İngiliz Typhoon jetinin ve İncirlik’ten iki F-16’nın derhal havalandığı ortaya çıktı. “İt dalaşı” yaşanmadan uçaklarını geri çeken Esad rejimi, Kıbrıs’taki İngiliz üslerinin hava savunma sistemlerini test etti.
İngiliz tabloid gazetesi Sunday Mirror’da dün yayınlanan iddiayı, İngiltere Savunma Bakanlığı doğruladı. Buna göre 2 Eylül’de, yani İsrail ve ABD’nin Akdeniz’i geren füze denemesini yapmasından bir gün önce Suriye’den Rus yapımı Su-24 tipi iki savaş uçağı havalandı.
Suriye uçakları Kıbrıs’ın doğusunda bulunan İngiliz hava üsleri Ağrotur ve Dikelya’ya doğru yöneldi. Muhtemel askeri operasyon nedeniyle zaten alarm durumunda olan üslere İngiltere geçen hafta altı adet Typhoon göndermişti. Suriye uçakları telsize cevap vermeyince, iki adet Typhoon, önleme uçuşu için acele kalkış (scramble) yaptı. İncirlik’ten de iki Türk F-16’sı havalandı. Su-24’ler, NATO uçaklarının geldiğini radarda görür görmez Suriye’ye döndüler. Sunday Mirror’a konuşan askeri uzmanlara göre uluslararası hava sahasında kalan Suriye uçakları İngiliz üslerinin 14 millik münhasır hava sahasına girmeden geri döndü. Sunday People’a konuşan Edward Hunt adlı savunma uzmanı ise “Dönmeselerdi vurulacaklardı” dedi. İngiliz medyası, Suriye uçaklarının amacının Kıbrıs’ın hava savunmasını sınamak olduğunu yazdı. Rum haber kaynakları bu olayı İngiliz Typhoonlar’la İncirlik’ten kalkan Türk F-16’ları arasında geçmiş gibi göstererek “sıcak temasa ramak kaldı” iddiasıyla yayınlamıştı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)