BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz fonlarında Avrupa Birliği kâbusu----

İngiliz fonlarında Avrupa Birliği kâbusu

İngiliz fonlarında Avrupa Birliği kâbusu
14 Şubat 2020 - 10:14 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasından sonra Brexit sonrası görüşmelerde AB'nin en büyük kozu İngiliz fonlarının en korkulu rüyası oldu.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'deki 7,7 trilyon sterlinlik fon endüstrisinde, varlık yöneticilerinin Avrupa Birliği'nde bulunan fonlar adına yatırım kararları almalarına olanak sağlayan önemli bir düzenlemenin Brexit tarafından tehlikeye atılabileceği yönündeki korkular artıyor.

Alternatif Yatırım Fonu Yöneticileri Yönetmeliği (AIFMD) ve Devredilebili Menkul Kıymetlerin Kollektif Yatırım Taahütleri Yönergesi (Ucits), Avrupa'da fonların nasıl yönetildiğini ve satıldığını düzenleyen iki önemli AB düzenleyici metninin bir parçasını oluşturan delegasyon. Bu delegasyon varlık yöneticilerinin AB içinde fon bulunmasına izin vermekle birlikte, yatırım ve risk kararlarını sınırları dışındaki personele devrediyor.

Avrupa Komisyonu’nun söz konusu komisyonları bu sene gözden geçirmesiyle Avrupa Birliği’nin bu iki delegasyonu Brexit sonrası pazarlıklar için koz olarak kullanması riski İngiliz fon yöneticileri için önemli bir risk halini alıyor.

S&P Global’ın hükümet işleri ve kamu politikalarından sorumlu üst düzey yöneticisi David Doyle konuyla alakalı “İngiltere’nin Avrupa Birliği’nin karar alma mekanizmasından çıkmasıyla, bazı çıkar gruplarının gelecek değerlendirmeleriyle ilgili delegasyon kurallarını sıkılaştırma konusunu tekrar tartışmaya açması mümkün hale geldi” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)