BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiliz fon yöneticileri Avrupa’nın gerisinde kaldı----

İngiliz fon yöneticileri Avrupa’nın gerisinde kaldı

İngiliz fon yöneticileri Avrupa’nın gerisinde kaldı
22 Nisan 2021 - 17:00 www.finansgundem.com

Pandemiyle birlikte Brexit’in de etkileriyle karşı karşıya kalan İngiliz fon yöneticilerinin maaş ve ikramiyeleri bu yıl Avrupa’daki rakiplerine yetişemedi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere fon yönetimi personeli geçen yıl bu zamanlar maaşlarının ve ikramiyelerinin bekledikleri gibi yüksek olmayacağı konusunda uyarılmıştı. Kovid pandemisinin yayılmasıyla fon yöneticilerinin 2019 yılındaki gibi iki haneli oranlarda ücret artışı hayalleri de başka bir bahara kaldı.

2020 boyunca fon yönetimi çalışanları ödeme ve ikramiyelerinde cüzi artışlar gördüler. Ancak Financial News’in haberine göre Avrupa’daki rakipleri çok daha iyi oranlarda gelir artışı elde ettiler.

Fon yönetimi profesyonellerinin maaş verilerini toplayan Emolument’in araştırmasında Avrupa’daki varlık yönetimi şirketlerinin yönetici maaş ve ikramiyelerinde %16’lık bir artış yaşandığı ve toplamda 218 bin euroyu cebe indirildiğini belirtiyor. Firmanın araştırmasına göre başkan yardımcıları ve ilişkili roller sırasıyla %11,8 ve %8,9 oranında arttığı ve ödemelerin 142 bin euro ve 98 bin euroya yükseldiği belirtiliyor.

Fon yöneticilerinin İngiltere’deki rakipleri ise aynı seviyede bir artış görmüyorlar. Emolument verilerine göre İngiltere’deki varlık yönetimi şirketleri yöneticileri toplamda 193.000 sterlin olmak üzere 2019’a göre %5,5’lik artış gördüler. Daha küçük rollerdeki fon profesyonellerinin ödemelerinde ise cüze artışlar yaşadılar ve başkan yardımcıları 140.000 sterlinle %3,7'lik bir artış kaydettiler. Finansgundem.com'un derlemelerine göre söz konusu pozisyonda çalışan yöneticiler 2019'da %17,4'lük ücret artışı görmüşlerdi.

Yönetici maaşı danışmanlık şirketi Viti Solutions'ın Kurucusu Carl Sjöström, pandeminin etkilerini hissettirmesinden bu yana piyasalardaki ani yükselişlerin Avrupalı firmalara yardımcı olduğunu söyledi. Sjöström Kovid kısıtlamalarının, Brexit'in ve yasal yükümlülükler gereği yatırımlarının yönünü Avrupa’ya çeviren şirketlerin bu tablonun ortaya çıkmasında etkili olduğunu belirtiyor.

Danışman, “Avrupa'da bazı önemli firmalar tarafından çok fazla yeni işe alım gördük. Bu istatistikleri yükseltecektir. Bununla birlikte karşılaştırmak gerekirse Avrupa firmaları ESG (çevresel, sosyal ve kurumsal hassasiyet) fonları gibi tekliflerde çok daha iyi konumlanmış durumdalar” ifadelerine yer verdi.

İspanya bankacılık tarihinin en büyük toplu işten çıkarma planı

 

Dünyanın ilk 'faizsiz sürdürülebilirlik tahvilini' piyasaya sürdü

 

Hayati derecede önem kazanacak 4 yatırım fırsatı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)