BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz fintek firması kepenkleri indiriyor----

İngiliz fintek firması kepenkleri indiriyor

İngiliz fintek firması kepenkleri indiriyor
09 Ağustos 2022 - 17:49 www.finansgundem.com

60 bin civarında üyesi olan ve 30 milyon sterlinin üzerinde yatırım alan fintek bankacılık uygulaması Dozens yolun sonuna geldiğini açıkladı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz fintek bankacılık uygulaması Dozens tüketici operasyonlarını sonlandırıyor. Finextra’nın haberine göre firmadan yapılan açıklamada korona virüsün ve finansman sıkıntılarının üst üste gelmesi nedeniyle bu kararın alındığı belirtildi.

2019 yılında kurulan fintek şirketi kullanıcılarına daha verimli tasarruf etmelerine ve yatırım yapmalarına yardımcı olacak bir dizi bütçeleme ve analiz aracı sunuyordu. Firma uygulamanın 60 bin civarında kullanıcısı olduğunu açıklıyor. Hong Kong merkezli yatırımcılardan 28 milyon sterlinlik yatırım alan Dozens Seedrs’taki kitlesel fonlama turundan da 3,5 milyon sterlin toplamıştı.

Şirket, müşterilerine Haziran ayında tüketici operasyonlarını kapatma kararını bildirmiş ve nakitlerini alternatif bir sağlayıcıya aktarmaları için iki ay vermişti.

Fintek firmasından yapılan açıklamada, “Kovid biz henüz şirket olarak çok erken bir aşamadayken vurdu. Bir gecede hem yatırımımızı hem de milyonlarca sterlin değerindeki B2B anlaşmalarını kaybettik. Odağımız hemen hayatta kalma moduna geçti. Her şeyin bu kadar belirsiz olduğu bir zamanda bir tür istikrar sağlamak için çalışanlarımıza ve müşterilerimize elimizden geldiğince uzun süre bakmayı hedefledik” denildi.

Şirket, 2020 ve 2021 yılları boyunca hayatta kalma mücadelesi verdi ve hizmetlerinin çoğunu yenileyerek, ClearBank, Marqeta ve Visa gibi yeni ortaklıklar gerçekleştirdi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Dozens’tan yapılan açıklamada tüm bu gelişmelerin yeterli olmadığı görülüyor:

“Şu anda 2022'nin yarısına geldik ve dünya 2019'da şirketi kurduğumuzdan bu yana önemli ölçüde değişti ve işletmenin buna göre adapte olması gerekiyor. Kovid'in domino etkisi, sistemde daha az para olduğu anlamına geliyor. Kovid, dünya genelinde tedarik zincirinin bozulmasına yol açtı ve İngiltere'de bu, Brexit ile daha da arttı. Toplumun tüm sektörlerindeki insanlar ve işletmeler paralarını nasıl kullandıklarını ve nerede tuttuklarını düzenledikçe, VC fonları gibi likit olmayan yatırımlara giderek daha az para yatırılıyor.

Özellikle fintek sektöründe, fintekin tüketici tarafına daha az para giriyor. Banka olmak için harika bir zamandayız. Ancak hala işletmenin gelişim aşamalarındayken ve bir e-para lisansı üzerinde çalışırken, kredi vermeye dayanmayan bir modelin hayatta kalma şansı çok daha azdır.

Şimdilik Dozens’a veda etsek de son 3,5 yılda attığımız temeller bizi hiç olmadığımız kadar güçlü bir konuma getirdi. Bir gün gelirlerimiz ve zaman buna uygun olduğunda esas olarak ve tam ölçekte geri dönebileceğimiz konusunda kendimize olan güvenimizi koruyoruz.”

Fintek devlerinden Klarna’ya büyük tepki

 

Banka fintek rekabetini faiz oranları belirleyecek

 

Fintek sektöründe dönüm noktası

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)