BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz finans otoritesi Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı----

İngiliz finans otoritesi Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı

İngiliz finans otoritesi Lanstar’a yönelik suçlamayı kaldırdı
23 Kasım 2020 - 15:06 www.finansgundem.com

İngiltere Finansal Davranış Otoritesi Türk asıllı girişimciye ait fintek şirketi Lanistar’a ilişkin tüketici uyarısını kaldırdı. FCA’nın U dönüşünde fintek şirketinin uzlaşmacı tavrı etkili oldu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kurucusu ve CEO’su Türk asıllı girişimci Gürhan Kızılöz’e ait olan Londra merkezli finansal teknoloji firması Lanistar’a ilişkin İngiltere Finansal Davranış Otoritesi’nin (FCA) koyduğu tüketici uyarısı, firmayla yapılan görüşmeler sonrasında kaldırıldı.

Financial News’in haberine göre, FCA’le yapılan görüşmelerde Lanistar şirketi pazarlama unsurlarına mevzuat durumuna uygun bir feragatnameyi eklemeyi kabul etti. Lanistar FCA’den piyasa kapsamında düzenlenmiş faaliyetleri yürütmek konusunda herhangi bir yetkiye sahip değil.

FCA 20 Kasım tarihli açıklamasında, “Firma internet sitesini bazı yönleriyle değiştirecek. Bu nedenle tüketici uyarımızı geri çektik. Firma kuruluş öncesi aşamada olduğunu kabul etti. Lansman öncesinde firmayla yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

İngiltere finans otoritesi 18 Kasım tarihinde Lanistar hakkında bir tüketici uyarısı yayınlamış ve tüketicileri firmanın izinsiz hareket etmesi nedeniyle dikkatli olunması konusunda uyarmıştı.

Türk CEO’lu ünlü şirkete skandal suçlama

Lanistar 16 Kasım tarihinden bu yana sosyal medya platformları üzerinden yoğun bir reklam kampanyası düzenliyor ve lansman öncesinde banka kartı ve bankacılık uygulaması için erken alımlara teşvik ediyor.

Finansal teknoloji firması 20 Kasım tarihinde yaptığı açıklamada 72 saatte 200 bin imza topladığını ve mobil uygulamanın 4,1 milyon kez tıklandığını belirtti. Lanistar uygulamanın kaç kez indirildiğini açıklamadı.

3 binden fazla sosyal medya fenomeninin firmaya kaydolduğu Lanistar’ın Instagram reklamları 7,8 milyon kişinin katılımıyla sonuçlandı.

Lanistar gelecek uygulamaları için üçüncü parti firmalarla ortaklık kurmaya niyetli olduğunu ve aracı kurum olarak halihazırda Mastercard’la ve Global Processing Services şirketiyle banka kartı düzenleme ve süreç yönetimi konusunda anlaşma yaptığını açıkladı.

Lanistar henüz Banka hesabı oluşturulmasına izin verecek üçüncü parti bir elektronik para lisansı konusunda anlaşma sağlayamadı. Lanistar müşterilerini Londra merkezli fintek şirketi Modulr ile ortak hareket edebilecekleri konusunda bilgilendirmiş, Modulr daha sonra yaptığı açıklamada anlaşmanın sonuçlanmadığını belirtmişti.

Şimdi al sonra öde sisteminin kaybedeni kim olacak?

 

Deutsche Bank ödeme birimini büyütecek

 

Pandemide dijital arkadaşlık bilançoya yansıdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)