BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz basınından çarpıcı Rusya iddiası: Saldırmaya hazırız----

İngiliz basınından çarpıcı Rusya iddiası: Saldırmaya hazırız

İngiliz basınından çarpıcı Rusya iddiası: Saldırmaya hazırız
16 Nisan 2018 - 07:51 www.finansgundem.com

İngiliz basını, istihbarat kurumlarının Moskova’nın siber alanda olası ‘saldırgan’ eylemlerine yanıt olarak Rus bilgisayar ağlarına saldırmaya hazır durumda olduklarını yazdı

The Sunday Times gazetesinin İngiliz istihbarat kurumlarındaki kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya'ya hazırlanan karşı tedbirleri geliştirme çalışmalarına Ulusal Siber Güvenlik Merkezi'nin ve Savunma Bakanlığı'nın katıldığı kaydedildi.

Gazete, "Siber uzmanlar Rusya'daki bilgisayar ağlarında mevzilendi" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN MAY'E BİLGİ VERİLDİ

Londra'nın ülkedeki kilit öneme sahip altyapı tesislerine, özellikle de sağlık kurumlarına siber saldırı beklediği belirtilen haberde, İngiliz istihbaratının Rusya'nın İngiliz hükümet üyelerinin, parlamenterlerin ve diğer üst düzey yetkililerinin itibarını zedeleyebilecek bilgileri İnternete sızdırabileceğinden şüphelendiği ifade edildi. Habere göre İngiliz istihbaratı bu konuda bizzat Başbakan Teresa May'e bilgi verdi.

"SIZMA İMKANI OLDUKLARINI BİLİYORUZ"

Gazeteye konuşan yetkili bir kaynak, "Rusya'nın senaryosunda gölge düşürücü belgelerin olduğunu biliyoruz, buna hazırız. Bu ölçekte sızma imkânları olduklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.

İngiltere, Milli Siber Güvenlik Stratejisi kapsamında da 1,9 milyar sterlinlik bir kaynağı siber tehditlerle mücadeleye ayırmayı planlıyor.

İngiliz dış istihbarat servisi MI6 için çalıştığı ortaya çıktığı için ülkesinde mahkûm edilen ve daha sonra gerçekleşen bir casus takasıyla İngiltere'ye gelen Rus ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia, 4 Mart'ta Salisbury'de bir bankta bilinçlerini yitirmiş vaziyette bulunmuştu.

İngiltere, olaydan Rusya'yı sorumlu tutmuştu. Moskova'ysa Londra'nın suçlamalarını kesin bir dille reddediyor. (Sputnik)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)