BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz basını Türkiye'nin kırmızı listeden çıkacağını söyledi----

İngiliz basını Türkiye'nin kırmızı listeden çıkacağını söyledi

İngiliz basını Türkiye'nin kırmızı listeden çıkacağını söyledi
22 Ağustos 2021 - 13:45 www.finansgundem.com

Aralarında The Sun, Evening Standard ve The Times gibi İngiliz yayın organları, Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağını ifade etti

Türkiye turizm sektörünün bir süredir İngiltere'den beklediği seyahat kısıtlamalarına yönelik güncelleme haberleri İngiliz basınında görünmeye başladı. Aralarında The Sun, The Times ve Evening Standard'ın olduğu yayın organları Türkiye'nin kırmızı listeden çıkarılacağını belirtti. Haberlerde herhangi bir kaynak belirtilmedi. Haberlere göre Türkiye kırmızı listeden sarı listeye alınacak. Bu durumda iki doz aşı olanlar ve 18 yaş altındaki bireyler için karantina şartı ortadan kalkacak.

Son güncellemede Türkiye kırmızı listede tutulmuştu
İngiltere Ulaştırma Bakanlığı, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında oluşturduğu ve "trafik ışığı sistemi" adını verdiği seyahat listesinde son güncellemeyi Ağustos ayının başında yapmıştı.

Bu listeye göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Katar, Hindistan ve Bahreyn, İngiltere'ye gelecek İngiliz vatandaşları ve İngiltere'de oturum iznine sahip kişilere otelde zorunlu karantinanın uygulandığı kırmızı listeden, "sarı listeye" alınmıştı.

Almanya, Avusturya, Slovenya, Slovakya, Letonya, Romanya ve Norveç ise "yeşil listeye" geçirilmişti. Bu ülkelerden İngiltere'ye gelen yolculara zorunlu karantina uygulanmayacak. Ancak, bu ülkelerden gelecek kişilerin, yola çıkmadan önce ve varıştan iki gün sonra test yaptırma zorunluluğu devam edecek.

Meksika, Gürcistan, Mayotte Adası ve Fransa'nın denizaşırı topraklarından La Reunion Adası kırmızı listeye alınırken, Türkiye de kırmızı listede kalmaya devam etmişti.

Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelenlerin, bedelini kendileri ödeyerek 10 gün havalimanı yakınlarındaki otellerde kalmaları gerekiyor.

Seyahat listesinde yapılan son güncellemeye göre, daha önce 1750 sterlin ödenen zorunlu otel karantinası ücretleri ise 12 Ağustos itibarıyla 2 bin 285 sterline çıkarıldı.

Turizmcinin gözü İngiltere’nin kararında

Türkiye yine kırmızı listede kaldı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)