BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiliz basını duyurdu: Türkiye kırmızı listeden çıkacak!----

İngiliz basını duyurdu: Türkiye kırmızı listeden çıkacak!

İngiliz basını duyurdu: Türkiye kırmızı listeden çıkacak!
14 Eylül 2021 - 11:52 www.finansgundem.com

İngiltere'nin Türkiye'yi seyahat yasağı olan 'kırmızı liste'den çıkarmaya hazırlandığını İngiliz gazetesi Daily Mail'e açıklayan uzmanlara göre, hükümetin, perşembe günü Türkiye’ye seyahat iznini kaldırması bekleniyor.

İngiltere hükümeti, Kovid-19'a karşı önlem olarak oluşturduğu seyahat listesinde Türkiye'yi mayıs ayından bu yana “yüksek riskli ülke” kategorisinde tutuyor.

Mevcut kurallara göre Türkiye’den İngiltere’ye yalnızca İngiliz vatandaşları ve oturma izni olanlar gidebiliyor ve 11 gecelik otel karantinası için 2 bin 285 sterlin ücret ödemesi gerekiyor.

Türkiye’den İngiltere’ye gelip otel karantinasından muaf olmanın tek yolu, sarı veya yeşil listedeki bir ülkede 10 gece geçirmek.

PERŞEMBE GÜNÜ KARARIN KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Sözcü'deki habere göre; Ancak uzmanlar, bu durumun değişeceği yönünde görüş bildiriyor. İngiliz Daily Mail gazetesine açıklama yapan seyahat uzmanları, Türkiye’nin de dahil olduğu 24 ülkenin kırmızı listeden yeşil listeye taşınabileceğini açıkladı. İngiltere, trafik ışıkları gibi işleyen sistemi 17 Mayıs’ta devreye soktu. Buna göre, kırmızı liste çok riskli ülkeleri temsil ederken, yeşil liste ise seyahat kısıtlaması olmayan ülkelerden oluşuyor. Hükümetin, perşembe günü Türkiye’ye seyahat iznini kaldırması bekleniyor.

İngiltere’nin önde gelen turizm acentalarından PC Agency seyahat danışmanlığının CEO’su Paul Charles, MailOnline’a yaptığı açıklamada “Mayıs ayının başından bu yana Delta varyantı sayılarında İngiltere’nin ‘kırmızı listedeki’ ülkelere göre daha riskli olduğunu görüyoruz. O yüzden bu listeyi sürdürmenin çok bir anlamı yok” ifadelerinde bulundu.

KRİTERLER NE?

İngiltere, kırmızı liste uygulamasını farklı varyantların ülkeye girişini engellemek için yaptığını söylüyor.

Listeye eklenecek ya da çıkartılacak ülkeler, Biyogüvenlik Ortak Komitesi’nin belli kriterlere göre yaptığı risk değerlendirmesi sonrası belirleniyor.

Bu kriterler arasında ülkelerin farklı varyantların yayılmasına ilişkin göstergeleri, farklı varyantların İngiltere’ye geldiği ülkelerdeki durumu, farklı varyantlara ilişkin takip ve gen dizilimi türündeki verilere erişim gibi etkenler yer alıyor.

Avrupa Birliği seyahat listesini güncelledi

 

Seyahat sektöründe işten çıkarmalar öngörülüyor

 

İngiltere seyahat listesini güncelledi: Türkiye yine yok

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)