BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiliz bankalarına zorunlu göç----

İngiliz bankalarına zorunlu göç

İngiliz bankalarına zorunlu göç
27 Ağustos 2020 - 16:35 www.finansgundem.com

İngiltere bankaları çalışanlarını en kısa zamanda Avrupa Birliği’nin Brexit merkezlerine göndermek için baskı altında. İngiltere’nin AB’den anlaşmaya varmadan çıkma ihtimali endişe yaratıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Eğer Brexit görüşmelerinde bir anlaşmaya varılamazsa, İngiliz şirketleri Avrupa piyasalarıyla olan bağını bir gecede yitirebilir. İngiliz şirketleri bu koşullar altında AB’deki müşterilerine hizmet veremeyecek hale gelecek. Avrupalı düzenleyiciler, İngiltere merkezli bankalara, çalışanlarını Avrupa Brexit merkezlerine göndermeleri konusunda baskı yapıyor. Bunun olabilecek en kısa zamanda ve korona virüste muhtemel bir ikinci dalganın bu planı engellemesine izin vermeden gerçekleşmesi gerekiyor.

İngiltere’nin şimdi Avrupa Birliği’yle bir ticaret anlaşmasına varması için 130 günden az süresi kaldı. Eğer bir anlaşmaya varılamazsa, İngiliz şirketleri bir gecede Avrupa piyasalarına erişimini kaybedebilir. Böylelikle Avrupa Birliği’nde yer alan müşterilerine hizmet veremeyebilir.

Korona virüs pandemisiyle birlikte, İngiliz şirketleri Brexit planlarını tamamlamak için oldukça geç kaldı. Eğer İngiltere Avrupa Birliği’nden bir ticaret anlaşması yapamadan çıkarsa, birçok şirket hazırlıksız yakalanacak.

Financial News’de bu hafta yayınlanan haberde, Londra’nın en büyük finans şirketlerinin üst düzey yöneticilerinden %94’ünün, anlaşmasız bir Brexit halinde “çalışmaya devam edebilmek için” hala yapılacak işleri olduğunu söylediği açıklandı.

Üst düzey yetkililer, Brexit planlamaları sürecinde korona virüs pandemisinin çok dikkat dağıttığını söyledi. Pandemi aynı zamanda, karantina uygulamaları ve seyahat kısıtlamaları devam ederken, şirketlerin çalışanlarını Avrupa ticaret alanına gönderme konusunda zorluk yaşamasına neden oldu.

AB Merkez Bankası temmuz ayında yaptığı açıklamada “çalışanların yer değiştirme süreci  sadece, yeni karantina önlemleri ve seyahat kısıtlamaları nedeniyle ertelenebilir” dedi. “Bankaların geleceğe hazırlanmak ve tüm beklenmedik durumlara karşı temkinli olmak için şimdi harekete geçmesi gerekiyor.”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson temmuz ayında, Avrupa genelinde korona virüsün ikinci dalgasının yükselmeye başladığı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Brexit müzakerelerinin son turu 21 Ağustos tarihinde gerçekleşti ve her iki taraf da bir anlaşmaya varma konusunda “az ilerleme” kaydedildiğini söyledi. Bir önceki müzakereler ise temmuz ayında sona ermiş ve her iki taraftan da ‘anlaşmasız ayrılık’ sinyalleri gelmişti.

Finans dünyasının saatli bombası: Brexit görüşmeleri

 

Brexit görüşmeleri anlaşmadan uzakta

 

JPMorgan yüzlerce genç bankacıyı ofise çağırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)