BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngilitere Merkez Bankası tahvil alımını yavaşlattı----

İngilitere Merkez Bankası tahvil alımını yavaşlattı

İngilitere Merkez Bankası tahvil alımını yavaşlattı
06 Mayıs 2021 - 16:04 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası bugün yaptığı Para Politikası Komitesi toplantısında haftalık tahvil alım miktarını yavaşlatma kararı aldı.

Banka, hali hazırda haftada 4,4 milyar GBP olan tahvil alım miktarını 3,4 milyar GBP sevilesine indirdi.

PPK toplantısının ardından yapılan açıklamada, "Tahvil alım programının  beklenen bitiş noktası değişmedi. Haftalık alım miktarının azaltılması operasyonel bir karar, para politikası duruşunda değişiklik olmadı" ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, İngiltere'nin büyüme görünümünün Şubat ayında yapılan projeksiyonlaırdan bu yana iyileştiği belirtilirken, bunda hızlı aşılamanın etkili olduğu vurgulandı. BoE, "İngiltere'den yeni Covid  vakaları düşmeye devam ediyor, aşılama progrnamı ilerliyorn ve ekonomik  aktivite üzerindeki sınırlamaların Hasziran sona kadar kalkacağı umuluyor" dedi.

BoE açıklamasında, ekonominin pandemi öncesindeki büyüklüğüne 2021 yılının  son çeyreğinde dönmesinin beklendiğini de belirtti. Şubat ayında  yapılan projeksiyonda pandemi öncesine 2022 ilk çeyrekte dönüleceği öngörülmüştü.

Haftalık tahvil alımlarını yavaşlatma kararı varlık alımlarının azaltılması değil
İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, bugün alınan haftalık  tahvil alımlarının yavaşlatılması kararının varlık alımlarının azaltılması  olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Bugünkü Para Politikası Komitesi toplantısında haftalık tahvil alım  miktarı 4,4 milyar sterlinden 3,4 milyar sterlin seviyesine indirilmişti. BOE, kararın operasyonel olduğunu ve para politikasında değişiklik  anlamına gelmediğini vurgulamıştı.

Başkan öte yandan İngiltere ekonomisinde aktivitenin bu yıl kriz öncesi  seviyeye ulaşmasının beklendiğini ifade ederken, "Ancak bu sizi  heyecanlandırmasın. Zira kriz döneminde 2 yıl önemli aktivite kayıpları  yaşadık" şeklinde konuştu.

Bailey, enflasyon konusuna da değindi. "Esas sorun yaşanacak yükselişin  devam edip etmeyeceği. Bu durumu yakından takip edeceğiz. Geçici değil  orta vadeli risklere odaklanacağız" dedi.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)