BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING’de adres tanımlama ile IBAN olmadan kolay para transferi----

ING’de adres tanımlama ile IBAN olmadan kolay para transferi

ING’de adres tanımlama ile IBAN olmadan kolay para transferi
25 Aralık 2020 - 11:41 www.finansgundem.com

ING Türkiye müşterileri, Kolay Adres Tanımlaması yaparak para transferinde IBAN yerine cep telefonu, kimlik veya pasaport numarasını kullanabilecek.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Ocak ayı içinde kullanımını başlatacağı sistem için ING müşterileri şimdiden ING Mobil üzerinden adreslerini tanımlayabiliyor. Yeni nesil para gönderme teknolojisiyle para transferinin çok daha hızlı ve kolay yapılacağını söyleyen ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, müşterilerinin dijital bankacılığın avantajlarından yararlanmaları için çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Müşterilerine her zaman, her yerden kolay ve zahmetsiz finansal çözümler sunma hedefiyle faaliyet gösteren ING Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) 2021 yılı Ocak ayı içinde kullanımını başlatacağı “Kolay Adres Tanımlama” için altyapı hazırlıklarını tamamladı. Buna göre IBAN’larını; TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası, yabancı kimlik numarası, pasaport numarası veya cep telefonu numarası ile ING Mobil üzerinden eşleştiren ING müşterileri, EFT para transferlerini çalışma saatleri içinde çok daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek.

ING müşterileri, sistemin kullanıma açılacağı tarihi beklemeden, şimdiden tanımlamalarını yapabiliyor. Bunun için ING Mobil’den Hesaplar bölümüne giren ING’liler, Kolay Adres butonuna tıklayarak saniyeler içinde TL vadesiz hesaplarına bilgilerini tanımlayabiliyor. ING’liler aynı kişisel bilgiyi sadece bir IBAN ile eşleyebilir, toplamda en fazla beş adet TL hesaplarına kolay adres tanımı gerçekleştirebilir.

Ozan Kırmızı: “Dijital bankacılık açısından önemli bir adım”

Kolay Adresleme Sistemi’nin para transferinde hızı ve kolaylığı beraberinde getireceğini söyleyen ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan ülkemizde dijitalleşme hızlanıyor. Pandemi ile birlikte pek çok kişinin hayatında ilk kez mobil ve dijital kanalları kullanmaya başlamasıyla bu hız daha da arttı. Dijital bankacılığın büyük sıçrama yaptığı bir dönemde, TCMB’nin bu yenilikçi sistemi hayata geçirmesi önemli bir adım oldu. Bu yeni nesil para gönderme teknolojisiyle birlikte IBAN kopyalama, yanlış ya da eksik IBAN girme gibi zorluklar ortadan kalkacak, müşterilerimiz para transferlerini çok daha kolay bir şekilde tamamlayabilecek. Biz de bu süreçte altyapı çalışmalarımızı tamamlayarak müşterilerimizin Kolay Adres tanımlamalarını yapabilmelerini sağladık” dedi.

ING’de stratejinin temelini dijitalleşmenin oluşturduğunu ifade eden Kırmızı, şöyle devam etti, “Türkiye’nin en iyi dijital kurumu olma hedefiyle dijital kanallarımıza yatırım yapıyor, müşterilerimize son derece pratik, kolay, hızlı ve güvenli bir deneyim yaşatmaya odaklanıyoruz. Müşterilerimizin dijital bankacılığın avantajlarından yararlanmaları için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.”

Ağbal: Fiyat istikrarı önceliği korunacaktır 

TCMB'den swap hamlesi!

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)