BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiING Türkiye'nin desteğinde Silikon Vadisi’ne açılacak startup belli oldu----

ING Türkiye'nin desteğinde Silikon Vadisi’ne açılacak startup belli oldu

ING Türkiye'nin desteğinde Silikon Vadisi’ne açılacak startup belli oldu
07 Mayıs 2020 - 13:35 www.finansgundem.com

ING Türkiye’nin startup’lara eğitim, mentorluk ve networking desteği sağladığı hızlandırma programının sonuçları açıklandı. Kazanan Monday Hero ekibi oldu.

Bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren ING Türkiye’nin startup ekosistemini güçlendirmek amacıyla düzenlediği hızlandırma programı tamamlandı. ING İnovasyon Merkezi tarafından yürütülen, MVP 1.0 ve daha ileri aşama girişimlerin kabul edildiği hızlandırma programını, mobil uygulamalardaki yazılım geliştirme sürecinde yapılan tasarımları koda dönüştürerek tasarım sonrası başlayan geliştirmede süre ve maliyeti yüzde 30 düşüren Monday Hero ekibi kazandı. Ekipten bir kişi, büyük ödül olarak Kaliforniya’daki Draper Üniversitesi’nin 5 haftalık Hero Training Programı ile Silikon Vadisi’ne gidecek. Katılım, Draper Üniversitesi tarafından korona virüs salgını nedeniyle programın iptal edilmemesi halinde gerçekleşecek.

Bu yıl Ocak ayında duyurulan hızlandırma programına başvuran 100’ü aşkın startup arasından seçilen 10 takım, ilk etapta bir haftalık eğitim programına alındı. Temel girişimcilik, pazarlama ve büyüme stratejilerini de içeren bir eğitim alan girişimcilerin arasından yapılan değerlendirme sonucu iki ekip belirlendi ve bu ekipler bir buçuk ay süren kapsamlı bir eğitim gördü. Mentorluk, networking ve potansiyel iş birlikleri gibi fırsatlar da sunulan ekiplere ayrıca, ürünlerini daha hızlı geliştirmeleri için ING Türkiye tarafından 5 bin dolarlık sponsorluk desteği sağlandı. Programın sonunda sunumları gerçekleştiren iki ekip arasından kazanan ise Monday Hero oldu.

MOBİL UYGULAMA YAZILIMLARININ GELİŞTİRİLMESİ MONDAY HERO İLE KISALIYOR

İTÜ İşletme Mühendisliğinden mezunu Nazlı Temurtaş ve Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezunu Burcu Geneci tarafından kurulan Monday Hero, mobil uygulamalar için hazırlanan tasarımları otomatik olarak koda çevirerek yazılım geliştirme sürecini kısaltan bir yazılım geliştirici platformu sunuyor. Saas olarak hizmet veren Monday Hero, freemium (Ücretsiz premium) modeline sahip. Kullanıcılar ilk projelerini ücretsiz olarak oluşturup platformu tüm özellikleriyle kullanabiliyor. Bir yıl önce kurulan girişim, ABD ve İngiltere pazarında kalıcı stratejilerle daha fazla yayılmayı ve platforma cross-platform desteklerini de katarak yazılımı daha fazla firma ve yazılımcıya ulaştırmayı hedefliyor.

AVRUPA’DAN UZAK DOĞU’YA OFİS ÇALIŞANLARINA EGZERSİZ YAPTIRAN UYGULAMA

Hızlandırma programı finalinde ikinci olan Moovbuddy ise fiziksel sağlığı korumaya ve tedavi etmeye yardımcı bir egzersiz uygulaması. Ofis çalışanlarının duruş bozukluklarının ve hareketsizlikten dolayı oluşan ağrılarının giderilmesine yardımcı olan bire bir egzersiz programları sunan ücretsiz uygulama, dört ayda Avrupa’dan Uzak Doğu’ya kadar dünyanın pek çok bölgesinden 20 bin aktif kullanıcıya erişti.

BAHADIR ŞAMLI: “STARTUP’LAR EKOSİSTEMİN GELİŞİMİNE DEĞER KATIYOR”

Hızlandırma programı ve startup iş birlikleri hakkında bilgi veren ING Türkiye Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, “ING Türkiye olarak bankacılık lisansına sahip bir teknoloji şirketi olarak konumlanıyor, çalışmalarımızı bu doğrultuda şekillendiriyoruz. Bu süreçte özellikle ekosistemin gelişimine büyük değer katacağına inandığımız fintech’ler ve startup’lar ile iş birlikleri yapıyor, sağladığımız eğitimlerle gelişimlerine katkı sunuyoruz. Hızlandırma programını da bu bakış açısıyla düzenledik. Sektör için bir laboratuvar haline gelen ve girişimcilerin en büyük destekçisi olmasıyla gurur duyduğumuz ING İnovasyon Merkezi’nde, çok sayıda başvuru arasından titizlikle seçtiğimiz ekiplerle çok keyifli ve verimli bir dönem geçirdik. Ekiplerimiz bu süreçte projelerini geliştirirken yenilikçi fikirleriyle bizlere de ilham verdiler. Hem hızlandırma programını kazanan Monday Hero hem de son ikiye kalma başarısını gösteren Moovbuddy ekibini kutluyorum. İki ekibin de çok başarılı olacaklarına ING Türkiye olarak tüm kalbimizle inanıyoruz. Bu program ayıca Türkiye’de startup’lara destek verildiği takdirde ne denli başarılı sonuçlar elde edildiğini bir kez daha gösteriyor” dedi.

Apple'ın açığını bulan Mersinli gence 1,5 liralık ödül

Sosyal medya uygulamalarına erişim sorunu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)