BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING geleceğin veri bilimcilerini ödüllendirdi----

ING geleceğin veri bilimcilerini ödüllendirdi

ING geleceğin veri bilimcilerini ödüllendirdi
22 Ocak 2019 - 11:03 www.finansgundem.com

ING’nin, inovasyon ekosistemine destek kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği online veri bilimi yarışması ‘ING Datathon’da kazananlar belli oldu.

“Bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi” vizyonuyla faaliyet gösteren ve yeni teknolojilere sağladığı katkıyla geleceği bugünden şekillendiren ING, sektöründe bir ilke imza atarak “ING Datathon” adıyla online bir yarışma düzenledi. Veri bilimine ve teknoloji girişimciliğine meraklı herkese açık olan yarışmada ilk üçe girenler, Genel Müdürlük’te düzenlenen törenle, sırasıyla 20.000 TL, 15.000 TL ve 10.000 TL’lik hediye çeklerinin sahibi oldu. 

Geleceğin veri bilimcilerinin arandığı ING Datathon’da, öncelikle katılımcılara yarışma sorusu ve veri seti verildi. Ardından da yarışmacılardan, bir aylık sürede, yazdıkları kodlar, ürettikleri çözümler ve çözümlerini görselleştirdikleri grafiklerle birlikte, kendilerini ve projedeki yaklaşımlarını anlatan 3’er dakikalık videoları istendi. Yarışmada daha sonra Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Okan Örsan Özener ve Dr. Erinç Albey’in yanı sıra ING Bank’ın teknoloji, krediler risk analitiği, veri yönetimi ve CRM risk analitiği gibi bölümlerinin üst düzey yöneticilerinden oluşan Datathon jürisi tarafından yapılan değerlendirme ile ilk 10'a kalan yarışmacılar belirlendi. Sunumlarını yapmak üzere ING’nin Maslak'taki Genel Müdürlük binasına davet edilen yarışmacılar arasından seçilen ilk üç katılımcıya ise, aynı gün düzenlenen ödül töreniyle, sırasıyla 20.000 TL, 15.000 TL ve 10.000 TL’lik hediye çekleri verildi. 

Bahadır Şamlı: “ING olarak genç veri bilimcilere kapımızı açıyoruz”

Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilme vizyonları doğrultusunda, önceliklerinin geleceğin teknolojilerine yatırım yapmak olduğunu vurgulayan ING Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Şamlı, verinin ulaşılabilirliği ve çeşitliliğinin her geçen gün hızla arttığı günümüzde, rekabet tanımının da artık değiştiğini söyledi. “Günümüz dünyasında rekabette öne geçmek için tüm süreçlerinizi veriye dayandırmanız gerekiyor. Buna hedef belirleme, karar alma, uygulama gibi tüm aşamalar dahil” ifadesini kullanan Şamlı, şöyle konuştu: “Bunun için de kodlama ve matematiksel/istatistiksel algoritmaları kullanarak, datadan katma değeri yüksek sonuçlar elde etmeniz gerekiyor. Biz de ING olarak bankacılık deneyimini müşterilerimiz için bambaşka bir noktaya taşıma iddiamız doğrultusunda adımlarımızı veriye dayanarak atıyoruz. Büyük veriye, yapay zekâya, istatistiğe, veri analizine, yeni teknolojilere meraklı genç veri bilimcilere kapımızı açıyoruz. Bu yaklaşımla, 2014 yılından bu yana düzenlediğimiz ING Hackathon'dan sonra ilk kez, ING Datathon adıyla düzenlediğimiz online yarışmamızda, geleceğin veri bilimcilerini aradık. Önümüzdeki süreçte Datathon ile bu alandaki genç yeteneklere destek vermeyi sürdüreceğiz.”

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)