BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank’tan bir ilk: Cep’ler POS’a dönüşüyor----

ING Bank’tan bir ilk: Cep’ler POS’a dönüşüyor

ING Bank’tan bir ilk: Cep’ler POS’a dönüşüyor
16 Ocak 2019 - 14:19 www.finansgundem.com

ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Çakır: Android tabanlı akıllı cep telefonlarını POS cihazına dönüştüreceğiz.

Müşterilerine her zaman, her yerden, kolay ve zahmetsiz hizmet sunabilmek hedefiyle faaliyet gösteren ING Bank, bankacılıkta yeni ürün ve hizmetler geliştirmeye devam ediyor. ING Grubu tarafından da desteklenen çalışmayla, çok yakında Türkiye ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza atacaklarını belirten ING Bank KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, Türkiye’de Android tabanlı akıllı cep telefonlarını, kısa zaman içinde POS cihazı olarak kullandırmaya hazırlandıklarını söyledi. Buna göre akıllı cep telefonları, herhangi bir ek cihaza ihtiyaç duymadan, NFC (Near Field Communication-Yakın Alan İletişimi) teknolojisiyle, tek başına kartlı işlem yapabilecek ve günümüzdeki POS cihazları kadar güvenli ve yenilikçi bir POS cihazına dönüşecek. 

Henüz Türkiye ödeme sistemleri pazarında, cep telefonlarıyla fiziki olarak kartlı işlem yapılamadığına dikkat çeken Çakır, basit usul vergi ile çalışan ve düşük tutarlı işlem adetleri olan küçük esnafın ödeme almasını kolaylaştıracak bu uygulamayı, ING Bank Üye İşyeri Ürün Yönetimi ve Pazarlama Bölümü'nün pilot olarak çalışmaya başladığını söyledi. Türkiye’de banka olarak ilk kez kendileri tarafından çalışmalarına başlanan bu ürünle, ING Bank’ın ‘Eski Köye Yeni Adet’ getirmeye devam ettiğini de kaydeden Çakır, kısa sürede yaygınlaşacağını düşündükleri bu uygulamayla, POS’a dönüşecek cep telefonlarından, 90 TL altındaki işlemler için temassız işlem yapılacağını ifade etti. 

ING Grubu’nun destekliyor olması nedeniyle çalışmanın, ING’nin faaliyet gösterdiği diğer ülkelerde de değerlendirileceğini belirten Çakır, ING Bank olarak müşterilerine yeni avantajlar sağlamaya, müşteri memnuniyeti odaklı bir yaklaşımla bankacılık alanında ihtiyaç duydukları her alanda işletmelerin yanında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)