BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkING Bank ve Eximbank'tan kredi anlaşması----

ING Bank ve Eximbank'tan kredi anlaşması

ING Bank ve Eximbank'tan kredi anlaşması
16 Aralık 2015 - 16:12 www.finansgundem.com

ING Bank ve Türk Eximbank 200 Milyon Euro Teminatlı Kredi Anlaşması’na İmza Attı

ING Bank, Türk Eximbank ile 200 milyon Euro tutarında, 5 yıl vadeli “Teminatlı Kredi” (Covered Loan) Anlaşması imzaladı. Anlaşma ING Bank’ın ve Türk Eximbank’ın “Teminatlı Kredi” yapısında Türkiye’de ilk işlemleri; Türk Eximbank, ING Bank’ın sağladığı 200 milyon Euro’luk kredi ile dış ticaret yapan şirketlere finansman desteği verecek.
 
Uluslararası ticaret yapan şirketlerin ana bankası olmayı hedefleyen ING Bank, Türkiye’nin tek resmi ihracat finansman kuruluşu Türk Eximbank ile imzaladığı anlaşma ile ihracata yönelik yatırımlara finansman desteği sağlıyor. İhracat alacaklarının kullanıldığı işlemin vadesi 3 yılı geri ödemesiz dönem olmak üzere toplam 5 yıl olarak belirlendi.
 
ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay: “Uluslararası bankacılık alanındaki gücümüz ve sürdürülebilir iş yapma hedefimizle, dış ticaret yapan firmaların ana bankası olacağız”
 
ING Bank olarak Türkiye’nin sürdürülebilir ekonomik büyümesine paralel bankacılık yapma hedefiyle ilerlediklerini belirten ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, bu bağlamda ihracatın artırılmasına yönelik finansman ve danışmanlık hizmetlerine ağırlık verdiklerinin altını çizdi. Abay sözlerine şöyle devam etti:
 
“ING Bank olarak, 40’ı aşkın ülkede faaliyet gösteren dünyanın en güçlü bankaları arasında yer alıyoruz. Gerek global ağımız gerekse uluslararası tecrübemizin yarattığı bu gücü müşterilerimize aktarıyor, yurtdışında faaliyet göstermek isteyen müşterilerimiz için finansal çözümler sunmanın ötesinde bu işlemleri avantajlı bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Türk ihracatının önemli unsurları arasında yer alan Türk Eximbank ile imzaladığımız “Teminatlı Kredi Anlaşması” ile global rekabette güç kazanmak isteyen Türk firmalara 200 milyon Euro’luk bir finansman sağlayacağız. Söz konusu işlem, ING Bank’ın Türkiye ekonomisine, Türk ihracatçılarına ve Türk Eximbank’a duyduğu güveni teyit ediyor. Tüm bu çalışmalarımızla, uluslararası faaliyetlerde bulunan müşterilerimizin hem Türkiye’de hem de faaliyet gösterdikleri ülkelerde ana bankası olmayı hedefliyoruz.”
 
ING Bank Finansal Kurumlar ve Borç Sermaye Piyasaları Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Akay ise ING Bank’ın Türk Bankacılık sektörünün aktif destekçilerinden olduğunu belirterek, “Türk Eximbank’a sağlanan uzun vadeli, yapılandırılmış “Teminatlı Kredi” finansmanının, ING Bank’ın sektördeki yenilikçi duruşunun ve dış ticaretin ana bankası olma hedefinin açık bir göstergesidir. Bu ürünün önümüzdeki dönemde diğer Türk bankaları tarafından da kullanılarak yaygınlaşmasını öngörüyoruz” dedi.
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan: ‘‘Hedefimiz ihracatçılara verdiğimiz kısa vadeli desteğe ilave olarak orta-uzun vadeli finansman desteğini artırmak olacaktır’’
 
Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, küresel belirsizliklerin arttığı bir ortamda Türkiye’nin tek resmi destekli ihracat kuruluşu olarak ihracat sektörüne sundukları desteğin hem nicelik hem nitelik olarak artırılması için önemli bir aşama kaydettiklerini ifade etti. İhracatçılara sağladıkları kredilerin yüzde 34’ünün orta-uzun vadeli olduğunu ve bu oranı artırmayı hedeflediklerini belirten Kaplan, ‘Çok uluslu kuruluşlardan temin edilen orta-uzun vadeli krediler ile tahvil ihracı gibi kaynaklara ek olarak, ING Bank’tan sağlanan teminatlı kredi de ihracatçılara uygun maliyetli, orta-uzun vadeli finansman desteği olarak yansımaktadır. ING Bank’tan sağlanan söz konusu kredi, ticari bir bankadan sağladığımız en uzun vadeli kredi olma özelliğini taşımaktadır’ dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)