BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKazandıran Sohbetlerİnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur----

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur

İnfo Yatırım’dan Metaverse daveti! İnfoVerse’de avatarlı tur
16 Haziran 2022 - 07:40 www.finansgundem.com

Sermaye piyasalarında bir ilk. Dijital alemdeki gelişime seyirci kalmayan İnfo Yatırım, İnfoVerse ile geleceğe imzasını attı. İnfo Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen, İnfoVerse’ü, ürün tanımadan eğitime avatarlı heyecanı anlattı.

VOLKAN KARSAN – FINANSGUNDEM.COM / KAZANDIRAN SOHBETLER

Sanal varlıklar, coinler, Metaverse’de arsalar derken yatırım yapmak dijital dünyada yeni bir boyut kazandı…Bu konuda ciddi planları olan İnfo Yatırım’ın Genel Müdür Yardımcısı Emre Seçen’eKazandıran Sohbetler” için sorular yönelttik, birbirinden ilginç cevaplar aldık…

YATIRIM DÜNYASINDA 23 YILLIK TECRÜBE

- Sayın Seçen yatırım dünyasında ciddi bir deneyim içeren geçmişiniz var. Önce bu yıllarda neler yaptınız bir hatırlayalım mı?

- Sermaye piyasalarındaki çalışma hayatıma 23 yıl önce 1999 yılında başladım. Müşteri temsilciliği ve Brokerlik ile başladığım kariyerime bu süre zarfında satış ve pazarlama alanlarında görev alarak devam ettim. 2019 yılından bu yana da İnfo Yatırım ailesi bünyesinde Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak devam etmekteyim. Geçtiğimiz bu üç yıl içerisinde de yine hedefimiz yeni ürünler ve projelerle yatırımcıların karşısına çıkmak oldu.

“İLK DEFA BİR ARACI KURUMU METAVERSE ORTAMINA İNFOVERSE ADIYLA TAŞIDIK”

- İnfo Yatırım başarılı bir şekilde yürüttüğü halka arzlardan sonra önemli bir adım atarak İnfoVerse’ü hayata geçirdi. Nedir İnfoVerse? Sanal dünyada yatırımcılar burada ne gibi hizmetler alacaklar?

- İnfo Yatırım olarak 9 halka arz gerçekleştirdik ve bu alanda da sektörün öncü kurumlarından birisi olduk ancak İnfo Yatırım ailesi sadece halka arzlarda ya da belirli ürünlerle sınırlı kalmayarak yenilikçi, ilklere imza atmayı seven bir kurum. Bu anlamda da sermaye piyasalarında bir ilki gerçekleştirdik ve ilk defa bir aracı kurumu Metaverse ortamına İnfoVerse adıyla taşıdık. Az önce de bahsettiğim gibi İnfoVerse sermaye piyasalarında ilk defa bir aracı kurum tarafından Metaverse’e geçişi temsil ediyor. Bildiğiniz gibi özellikle pandemi ile birlikte son yıllarda yatırımcı sayısında çok büyük rekorlar kırılıyor. Hatta son rakamlara göre yaklaşık iki buçuk milyon yatırımcı var. Bu yatırımcıların çok büyük bir bölümü de gençlerden oluşmakta. İnfo Yatırım olarak amacımız yatırımcılara her türlü alanda çok geniş bir yelpazede ulaşabilmek ve ihtiyaçlarını giderebilmek. Bizler de son zamanların popüler platformu Metaverse tarafında da kesinlikle olmalıyız diyerek böyle bir ilke imza attık. Yaptığımız özenli çalışmalarımızın sonucunda da yatırımcılarımızı bu yeni dünyayla buluşturduk. Metaverse dünyasındaki yerimiz olan İnfoVerse’e ulaşmak için  www.İnfoyatirim.com/İnfoverse  adresini ziyaret etmeleri yeterli. Buraya gelen yatırımcılarımız giriş yaptıktan sonra sunduğumuz tüm hizmetlerin detaylarına ulaşabilecek, o sırada İnfoVerse alanımızda sohbet etme imkânı bulacak ve tüm bunların yanı sıra da eğitim imkanları olacak. Bizim için finansal okuryazarlık çok önemli.

Bizler son zamanların popüler platformu Metaverse tarafında da kesinlikle olmalıyız diyerek böyle bir ilke imza attık. Yaptığımız özenli çalışmalarımızın sonucunda da yatırımcılarımızı bu yeni dünyayla buluşturduk. Metaverse dünyasındaki yerimiz olan İnfoVerse’e ulaşmak için www.İnfoyatirim.com/İnfoverse adresini ziyaret etmeleri yeterli.

“İNFOVERSE DÜNYASINA ADIM ATIYORSUNUZ VE KENDİNİZE ÖZEL BİR AVATAR HAZIRLIYORSUNUZ”

- Somut bir örnekten yola çıkarsak, ben bir yatırımcıyım ve geldim nasıl bir uygulamaya gireceğim? Nasıl satın alacağım? Ne yapacağım?

- Öncelikle bu alanda herhangi bir satın alma işlemine gerek bulunmamakta. www.İnfoyatirim.com / İnfoverse adresine giderek İnfoVerse dünyasına adım atıyorsunuz ve kendinize özel bir avatar hazırlıyorsunuz. Sonrasında girişte sizi İnfoVerse’ün avatarı karşılıyor ve buradan geniş bir fuaye alanına giriş yapılıyor. Bu alanda İnfo Yatırım’ın sunduğu tüm hizmetleri, kendinize özel kişiselleştirerek hazırlamış olduğunuz avatarınız ile gezilebiliyor, ilgi duyduğunuz yatırım ürününün detaylarını incelemek için İnfo Yatırım web sitemizdeki ilgili alana yönlendiriliyorsunuz. Buradan gerekli bilgileri elde edebiliyorsunuz. Detaylarına birazdan değineceğim çok büyük bir eğitim alanımız bulunmakta. Çok yakında burada eğitimler düzenlemeye başlayacağız. Açıkçası tamamen finansal piyasalarda bir boyut değişikliği olacak. Eskiden kullanıcı internet sitesine girerdi, şirketleri incelerdi biz bunu Metaverse ortamına taşıyarak bizi çok daha farklı bir ortamda deneyimlemesini istedik. Tüm ürün çeşitliliğimizin hizmetlerimizin Metaverse ortamında kurduğumuz İnfoVerse alanından incelemesini ve faydalanılmasını hedefliyoruz.

Çok büyük bir eğitim alanımız bulunmakta. Çok yakında burada eğitimler düzenlemeye başlayacağız. Açıkçası tamamen finansal piyasalarda bir boyut değişikliği olacak. Eskiden kullanıcı internet sitesine girerdi, şirketleri incelerdi biz bunu Metaverse ortamına taşıyarak bizi çok daha farklı bir ortamda deneyimlemesini istedik.

“METAVERSE DÜNYASINDA DA FİNANSAL OKURYAZARLIĞA DESTEK OLMAK ADINA EĞİTİMLER DÜZENLEME KARARI ALDIK”

- İnfoVerse’in finansal okur yazarlığa nasıl bir katkısı olacak?

- İnfo Yatırım olarak son üç yılda uyguladığımız ve önem verdiğimiz politikalardan biri de finansal okuryazarlığı geliştirecek projelere imza atmak. Maalesef pandemi süresince yatırımcılarımız ile fiziki ortamlarda bir araya gelemedik ama bu dönemde onları her akşam canlı yaptığımız Instagram ve YouTube yayınları ile maksimum bilgi ile piyasalardan ve gündemden haberdar etmeye, maksimum bilgiye ulaşmasına çalıştık. Bu anlamda belli başlı mecralarda ve sosyal medyada bilinen ortamlarda zaten oldukça başarılıyız ve halen yayınlarımıza devam etmekteyiz. Önümüzdeki dönemde yatırımcılarla fiziki organizasyonlarda da daha çok bir araya geleceğiz. Metaverse denilen bir gerçek var ve oldukça yüksek ilgi görüyor. Metaverse dünyasında da finansal okuryazarlığa destek olmak adına eğitimler düzenleme kararı aldık. Bunların ilkini de çok kısa süre içinde gerçekleştirmiş olacağız.

İnfo Yatırım’ın bünyesinde kendi alanında uzman çok önemli akademisyenler, güçlü bir araştırma ekibimiz var. Bildikleri her şeyi, yatırımcının faydasını olabilecek ne varsa oradaki eğitimlerde aktaracaklar. Piyasa profesyonellerinden alınan ve aktarılan doğru bilgiler çok büyük önem arz etmektedir. Buraya gelen binlerce yeni yatırımcı ki özellikle baktığınız zaman 20-35 yaşlarındaki gençlerimiz çok ilgi gösteriyorlar, onların sağlam bir temeli olsun istiyoruz ve bu anlamda da düzenleyeceğimiz eğitimlerle onların bu bilgi birikimlerine bir katkımız olmasını hedefliyoruz.

“FİNANS DÜNYASINDA MEGA BİR FİNANSAL MARKET OLMAK İSTİYORUZ”

- Bir aracı kurum olarak Metaverse dünyasında başka yenilikleriniz de söz konusu mu?

- Muhakkak, az önce de sözünü ettiğim gibi biz hep ilklere imza atan bir aracı kurum olmayı hedefledik. Yaptığımız projeler ve çıkarttığımız ürünlerle hep ön planda olmayı başardık. Bu anlamda da çok güzel dönüşler almaktayız. İnfoVerse elbette İnfo Yatırım ailesi olarak yaptığımız son projemiz değil. Çok kısa sürede yeni ürünlerimiz de gelecek. Finans dünyasında mega bir finansal market olmak istiyoruz. Yatırımcının her türlü bilgiye, hizmete ulaşabileceği bir yapı kurulsun istiyoruz. Burada yatırımcının doğru ve profesyoneller tarafından bilgilendirmesi çok büyük önem arz ediyor.

İnfoVerse elbette İnfo Yatırım ailesi olarak yaptığımız son projemiz değil. Çok kısa sürede yeni ürünlerimiz de gelecek. Finans dünyasında mega bir finansal market olmak istiyoruz. Yatırımcının her türlü bilgiye, hizmete ulaşabileceği bir yapı kurulsun istiyoruz

“BİZİM SLOGANIMIZ İLKLERİN VE YENİLİKLERİN ÖNDERİ BİR ARACI KURUM OLMAK”

- Son olarak rakamlarla ne durumdasınız, neler söylemek istersiniz?

- İnfo Yatırım olarak büyümeye devam ediyoruz. Şu anda 22 adet irtibat büromuz bulunmakta. 2022 yılı sonuna kadar bu sayıyı hızla arttırmayı hedefliyoruz. Amacımız çok daha geniş servis alanında yatırımcılara ulaşmak. Bunun yanı sıra İnfo Yatırım sermaye piyasalarındaki tüm hizmetler kapsamında sektörde ilk beşte yer alan bir banka dışı aracı kurum. Yatırımcı sayımız 73 binlere ulaştı. 2021 yılı sonu itibariyle karımızı 48 milyon TL’den 109 milyon TL’ye çıkarttık. 2021 yılsonu itibarıyla 263 milyon TL olan öz kaynaklarımızı, 2022 ilk çeyrek sonu itibarıyla 341 milyon TL’ye yükselttik. Bizim sloganımız ilklerin ve yeniliklerin önderi bir aracı kurum olmak ve bu formatta her mecrada her platformda gencinden yaşlısına tüm yatırımcılara ulaşmak istiyoruz. Yatırımcıların tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ürünler ve servisler sunma konusunda da yolumuza hızla devam ediyoruz.

Tunçbilek: Pardus’un halka arz geliri yatırıma akacak

Serdar Eser: Yatırımcılar açısından GYO hisseleri iyi bir tercih

Prof. Dr. Üstün: Çiçek aşısı olanlar 'maymun çiçeği’nden korkmasın!

Sandık: Otomobil dövizden de altından da fazla kazandırıyor

TÜRKODER Kurucu Başkanı Boyacı hedefi gösterdi: 100 milyon turist, 100 milyar dolar gelir

Prof. Dr. Helvacı: Bence Spor Yasası lüzumundan ağırdır

İstanbul’un 'asırlık' şekerlemecisi Feridun Dörtler: Tatil şekerden daha tatlı!

Tarkan Akgül: BİST’te bundan sonra bir hareketin bankalarla başlayacağını düşünüyorum

Dr. Yaşaroğlu: Zekât ekonomik büyüme ve kalkınmaya destek olur

Prof. Dr. Yaşar Bilgin: Almanya’da hekimlik hayal değil ama prosedür çok zor

Ufuk Tarhan: Blockchain yerkürenin dijital hali, ikizi, izdüşümü

Levent Kenar: Nükleer ve kimyasal silahlardan korunmanın yollarını öğrenmeliyiz

Orhun Kartal: Kartal Yenilenebilir Enerji garantili geliri olan bir iş yapıyor

KBB uzmanlarından kritik uyarı! İşte iş dünyasını tehdit eden hastalık

Bu savaş nasıl biter? Ahmet Yavuz Paşa’dan 3 kritik Rusya senaryosu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)