BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİncirlik Üssü sorgulanıyor----

İncirlik Üssü sorgulanıyor

İncirlik Üssü sorgulanıyor
05 Ocak 2017 - 06:10 www.finansgundem.com

Fikri Işık: DEAŞ'a karşı verdiğimiz mücadeleye destek olmayışı İncirlik Üssü'nün sorgulanmasına yol açıyor... Mevlüt Çavuşoğlu: DEAŞ’a karşı operasyonda hava desteği vermeyeceksen o zaman ne işe yarayacaksın

Türkiye'nin, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte DEAŞ'a karşı yürüttüğü mücadelede gerekli desteği bulamadığı İncirlik Üssü sorgulanmaya başlandı. 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye’nin El Bab kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) DEAŞ’a karşı yürüttüğü operasyona müttefiklerin destek vermemesinin Türk kamuoyunda samimiyetlerinin sorgulanmasına neden olduğunu söyledi. Işık, “Bu tabii ki Türkiye içerisinde İncirlik’in de sorgulanmasına sebep oluyor” dedi. Işık, TAİ’deki T-129 ATAK Helikopteri 19’uncu Teslimat Töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. ABD öncülüğündeki Koalisyon güçlerinin Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı harekâtına gerekli desteği vermediğine yönelik açıklamalarının anımsatılarak, İncirlik Üssü’ne yönelik bir tasarruf olup olmayacağını sorusuna Işık, şöyle yanıt verdi:

‘DÜŞÜNDÜRÜCÜ’

“Müttefik ülkelerin, özellikle NATO’da uzun yıllar birlikte olduğumuz ülkelerin, DEAŞ ile mücadele için koalisyon oluşturmuş ülkelerin DEAŞ’a karşı mücadelede son derece kritik bir yer olan El Bab’a karşı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu’nun başlattığı bu operasyona destek vermemesi doğrusu düşündürücü. Daha doğrusu arzu edilen desteği vermemesi düşündürücü. Müttefiklerden her şart ve koşulda özellikle hava desteği verilmesini bekliyoruz. Bu, kamuoyunda ciddi bir hayal kırıklığı oluşturuyor.

‘KONUŞARAK ÇÖZMELİ’

Biz müttefiklerimize de bunu da söylüyoruz, siz bu noktada hem DEAŞ ile mücadele ettiğinizi ifade ediyorsunuz hem de istenen, arzu edilen desteği vermiyorsunuz. Bu da kamuoyunda sizin DEAŞ ile mücadelede samimiyetinizin sorgulanmasına sebep oluyor. Bu, tabii ki Türkiye içerisinde İncirlik’in de sorgulanmasına sebep oluyor. Ancak bizim uzun dönemli bir ittifak ilişkimiz var, sorunlarımızı oturarak, konuşarak çözmek durumundayız. Bu konuyla ilgili de gerek askerden askere gerekse sivilden sivile görüşmelerimiz sürüyor. Ümit ederiz ki, başta ABD olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye’nin Fırat Kalkanı harekâtında ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha fazla gecikmeden atılmış olur.”

‘HALKIMIZ SORUYOR’

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonunda ABD’den destek alamamasının sorgulandığını belirterek, “El Bab’da havadan desteği göremedik. Halkımız da o zaman diyor ki bunları İncirlik’te niye tutuyorsunuz. Sadece ABD değil diğer ülkelerin uçaklarına da izin verdik ki DEAŞ’a karşı birlikte mücadele edebilelim. Bizim için en hassas olan operasyonda, DEAŞ’a karşı operasyonda hava desteği vermeyeceksen o zaman ne işe yarayacaksın” diye konuştu.

BİLGİ NOTU: İncirlik Üssü’nde ABD liderliğindeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, silahlı ve silahsız insansız hava araçları bulunuyor. Üste ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Katar ve Danimarka’nın uçakları var ancak Danimarka, geçen ay başında uçaklarını çekme kararı aldığını açıklamıştı. Üste, ABD’nin DEAŞ’a karşı savaşan kara unsurlarına alçak irtifadan destek sağlayan A-10 Thunderbolt savaş uçakları da konuşlu .

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)