BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİnci Akü, ÜNLÜ & Co danışmanlığında dünyaya açıldı----

İnci Akü, ÜNLÜ & Co danışmanlığında dünyaya açıldı

İnci Akü, ÜNLÜ & Co danışmanlığında dünyaya açıldı
10 Haziran 2015 - 16:42 www.finansgundem.com

İnci Akü, dünyada akü sektörünün önde gelen oyuncularından Japon GS Yuasa ile stratejik ortaklık görüşmelerine başladı.

Danışmanlığını ÜNLÜ & Co’nun yaptığı stratejik ortaklıkta, İnci Holding iştiraklerinden İnci Akü, dünyada akü sektörünün öncü kuruluşlarından Japon GS Yuasa ile ortaklık ve hisse devir sözleşmelerinde ilk aşamayı tamamladı. Nisan ayında niyet sözleşmesinin imzalanmasının ardından GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda bugün İzmir’e geldi. Tarafların İnci Holding ev sahipliğinde hisse devir sözleşmesini karşılıklı imzalamasının ardından,  yasal sürecin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. 

Son 6 yılın ihracat şampiyonu İnci Akü, uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’ın “Türkiye’nin En Değerli Markaları” ilk 100 listesinde yer alıyor. İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla starter ve endüstriyel ürün gruplarında üretimi bulunan firma, yurt içinde 250 ana bayi, 3.500 perakende satış noktası ve 212 adet yetkilendirilmiş  servisi ile tüketicilerine ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 distribütörüyle, 4 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.  

Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci,  ‘‘Bizim iş modelimiz kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, ortağımızla birlikte sağlam ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. Jant alanında yaptığımız yabancı ortaklık sonrası, her yıl yaklaşık %15 büyümeyi 23 yıldır sürdürüyor olmamız bunun bir göstergesidir. 2014 yılında Lojistik işimizde de başarılı bir yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Son olarak atık alanında hizmet veren şirketimiz ATEN ile Avusturyalı Brantner arasında başarılı bir ortaklık anlaşmasına imza attık.  Şimdi ise bu başarıyı akü sektörünün önemli bir oyuncusu olan GS Yuasa ile sürdürmek istiyoruz. Kökleri 1895 yılına dayanan Japon Akü ile 1913’te kurulan Yuasa şirketlerinin birleşmesi sonucu 2004 yılında, GS Yuasa kurulmuştur. GS Yuasa bugün dünyanın  lider akü üreticilerinden biridir. İnci Holding gibi başarılı ortaklıklara imza atan şirket, 2005 yılında Hindistan’da Tata Grubu ile, 2007 yılında Mitsubishi ve 2009 yılında Honda ile ortaklıklar yapmış, bugün dünya üzerinde 36 şirket ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dev yapısı ile 13 bin 600’ün üzerinde çalışanı istihdam etmektedir . GS Yuasa ile yaptığımız bu ortaklık ile önemli projelere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda ise, “GS Yuasa olarak global arenada büyümeyi hedefliyoruz. İnci Akü ile yapacağımız bu ortaklık, iki şirketi de pazarda stratejik olarak daha da güçlendirecek. Türkiye konumu gereği oldukça stratejik bir noktada bulunuyor. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz.’’ dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)