BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİmran Han siyasetten men edildi----

İmran Han siyasetten men edildi

İmran Han siyasetten men edildi
21 Ekim 2022 - 13:12 www.finansgundem.com

Pakistan Seçim Komisyonu, başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin ayrıntılarını bildirmediği için eski Başbakan İmran Han’ı siyasetten men etti.

Pakistan Seçim Komisyonu, koalisyon hükümetince, Pakistan Adalet Hareketi (PTI) lideri İmran Han’ın başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerin detaylarını açıklamadığı ve bunları sattığına dair yapılan başvuruyu değerlendirdi.

Komisyon, oy birliğiyle İmran Han’ı siyasetten men etti. Bu kararın ardından Han, aldığı hediyelerin detaylarını paylaşmadığı için cezai kovuşturmaya uğrayabilir.

Ağustosta başvuru yapılmıştı

Koalisyon hükümeti, Seçim Komisyonu'na İmran Han'a karşı ağustosta başvuru yapmıştı.

Pakistan yasalarına göre başbakanlar, bakanlar, bürokratlar ve üst düzey devlet yetkilileri, yabancı devlet adamlarından aldıkları hediyeleri "Toshakhana" adı verilen departmana bildirmekle yükümlü. PTI hükümeti döneminde, İmran Han’a sunulan hediyelerin bildirilmediği söyleniyor.

52 hediye almış

Koalisyon hükümeti tarafından İmran Han’a karşı Seçim Komisyonu'na yapılan başvuruda, Han’ın 52 hediye aldığı, bu hediyelerin birçoğunu sattığı öne sürülmüştü. Söz konusu hediyelerin Ağustos 2018 ile Aralık 2021 tarihleri arasında alındığı, piyasa değerinin yaklaşık 641 bin dolar olduğu belirtiliyor.

PTI'dan gelen tepkiler

Seçim Komisyonu önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 1100 polisin bulunduğu bölgede PTI destekçilerinin girişine izin verilmiyor.

İmran Han’ın avukatı Ali Zafar, İslamabad’daki basın açıklamasında, Seçim Komisyonu’nun bir mahkeme olmadığını ve bu kararı alamayacağına dikkati çekti.

Eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ise İmran Han’ın bu şekilde bertaraf edilmesine izin vermeyeceklerini belirterek, yasal seçenekleri değerlendirip buna göre adım atacaklarını söyledi.

PTI Genel Sekreteri Asad Umar da Seçim Komisyonu'nun yasaları ihlal ettiğini savunarak, bu kararı yüksek mahkemeye taşıyacaklarını dile getirdi.

PTI’nın önde gelen isimlerinden Çaudri Favad Hüseyin, karara karşı çıkmak için halkı sokağa çağırdı.

Pakistan hükümetinden selzedelere tazminat

 

Pakistan: Rusya'dan yakıt almaya hazırız

 

Pakistan'ın tahıl üretiminin yarı yarıya düşmesi bekleniyor

 

Pakistan'da İmran Han'ın partisi ara seçimleri önde tamamladı

 

Pakistan’da birçok kente elektrik verilemiyor

 

AFAD, Pakistan'a 7 bin 500 tonun üzerinde yardım gönderdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)