BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF'ye el açan komşularımız var----

IMF'ye el açan komşularımız var

IMF'ye el açan komşularımız var
04 Şubat 2016 - 23:26 www.finansgundem.com

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Şu anda yer altı zenginliklerine rağmen IMF'ye el açan komşularımız var." dedi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen "7. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık" (GAP TARIM) ile "12. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj" (GAP FOOD) fuarlarının açılışında konuştu.

Tarımda bilgi ve teknoloji daha fazla kullanılarak, tüm insanlığın ihtiyacını karşılama noktasında çaba içerisine girilmesi gerektiğini ifade eden Şimşek, "Maalesef ülkemizde tarım sektörünün verimliliği son derece düşük. O nedenle bu fuar çok önemli. Çünkü verimliliği artırmanın yolu bilgi ve teknolojidir" diye konuştu.

İsrail'in coğrafi olarak çok küçük bir ülke olmasına rağmen, tarımsal ihracatının çok ciddi boyutlarda olduğuna dikkati çeken Şimşek, "Bu ülkede doğru düzgün arazi yok. O yüzden bizim de bilgiye, insana öncelik vermemiz gerekiyor. Yer altı kaynakları belirleyici değildir. Bakın şu anda yer altı zenginliklerine rağmen IMF'ye el açan komşularımız var. Bunların sayıları artacak. Çünkü ne parayı yönetiyorlar, ne de başka bir şey... O yüzden bizim yer altı zenginliklerimizin olmaması belki de bir şanstır. Olmaması sorun değildir. Tüm mesele bizim önceliklerimizi doğru saptayıp, var olan imkanları doğru yere kanalize etmemizdir" diye konuştu. 

Gaziantep ve yöresinin tarım ve hayvancılıkta belirli bir tecrübe ve birikime ulaştığını vurgulayan Şimşek, üreticilerin Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri takip ederek, çalışmalarını çeşitlendirmesini önerdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)