BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'ten merkez bankalarına uyarı----

IMF'ten merkez bankalarına uyarı

IMF'ten merkez bankalarına uyarı
18 Nisan 2013 - 08:06 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu, Fed ve diğer merkez bankalarına teşvik önlemlerini dikkatli bir şekilde izleme çağrısında bulundu

Fed ve diğer merkez bankalarına, ekonomik büyümeyi desteklemek üzere uyguladıkları sıradışı teşvik önlemlerini yakından izleme çağrısında bulunan Uluslararası Para Fonu, uygulanan para politikalarının varlık balonlarını şişirebileceği ve finansal piyasaları istikrarsızlaştırabileceği konusunda uyardı. 
Küresel kredi örgütü IMF, Çarşamba günü açıkladığı küresel istikrar raporunda borçlanmayı, harcamayı ve yatırımı desteklemeyi hedefleyen düşük faiz politikalarının ekonomik büyümeye önemli bir destek sunduğunu ve devam etmesi gerektiğini söyledi. Ancak fon, bu politikaların kurumsal borçları artırma, hisse senedi piyasasında balon oluşturma ve emeklilik fonlarında riskli yatırımların yapılması gibi "yan etkileleri" olabileceğini de not düştü.
IMF ve Dünya Bankası'nın bu hafta Washington'da yapacağı bahar toplantılarının öncesinde yayınlanan istikrar raporunda fon, henüz varlık fiyatlarında balon oluştuğuna dair çok az sinyalin olduğunu söyledi.
IMF'nin uyarıları, hâlen yüksek düzeylerde seyreden işsizliği aşağı çekmek için agresif para politikası uygulayan Fed yetkililerinin arasındaki yeni tartışmaları da tekrarladı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)