BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'ten AB sermaye piyasaları için şeffaflık tavsiyesi----

IMF'ten AB sermaye piyasaları için şeffaflık tavsiyesi

IMF'ten AB sermaye piyasaları için şeffaflık tavsiyesi
17 Haziran 2019 - 09:10 www.finansgundem.com

IMF, AB'nin sermaye piyasalarının geliştirilmesi planına iyileştirmeler önerecek

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Birliği'nin ABD'ye rakip olacak bir sermaye piyasası sistemi oluşturma çabaları için önerilerde bulunacak ve AB'nin şeffaflık, denetim-gözetim ve iflas kuralarının iyileştirimesi gerektiğini vurgulayacak.

Avrupa Birliği, Sermaye Piyasaları Birliği oluşturma, şirketleri banka kredilerine bel bağlama yerine hisse senedi ve tahvil ihracı yoluyla fon toplamaya yönlendirme konusunda şu ana kadar çok az ilerleme sağladı.

2015 yılında gündeme getirilen Sermaye Piyasası Birliği'nin amacı şirketleri hisse senedi ve tahvil ihracı ile fon temin etmeye cesaretlendirmek.

IMF'in Avrupa departmanı Direktörü Poul Thomsen yaptığı açıklamada, IMF'in Avurpa Sermaye Piyasası Birliği'nin potansiyel faydalarına yönelik analizlerini gelecek bir veya iki hafta içinde yayınlayacağını, bu raporda Sermaye Piyasası Birliği'ni ilerletme, iyileştirme yolları konusunda tavsiyelere de yer vereceğini ifade etti. 

Thomsen, London School of Economics'teki konuşmasında iyileştirmelerin şeffaflık, düzenleme tutarlılığı ve iflas çerçevesine odaklanacağını vurguladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)