BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'nin Rusya için 2021 yılı büyüme hedefi yüzde 3----

IMF'nin Rusya için 2021 yılı büyüme hedefi yüzde 3

IMF'nin Rusya için 2021 yılı büyüme hedefi yüzde 3
10 Şubat 2021 - 01:00 www.finansgundem.com

Rusya'nın geçen yıl yıl yüzde 3.1 küçüldüğü hatırlatılan IMF açıklamasında Rus ekonomisinin diğer birçok gelişmekte olan ekonomiden daha dirençli olduğunu kanıtladığı ifade edildi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Rusya ekonomisinin toparlanmasının 2021'in ortalarına doğru hızlanmasının beklendiğini belirterek, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 3 büyüyeceği tahmininde bulundu.

IMF'den yapılan açıklamada, Rusya'ya ilişkin 4. madde konsültasyonunun tamamlandığı bildirildi.

Rusya'nın Kovid-19 krizine düşük büyümeye rağmen güçlü politika çerçevesiyle girdiğine işaret edilen açıklamada, salgının yayılmasını kontrol altına almaya yönelik tedbirlerin ve küresel petrol piyasasındaki aksamaların 2020'nin ilk yarısında önemli bir ekonomik daralmayı tetiklediği kaydedildi.

Açıklamada, geçen yıl yüzde 3,1 oranında küçülen Rus ekonomisinin diğer birçok gelişmekte olan ekonomiden daha dirençli olduğunu kanıtladığı ifade edildi.

Etkili aşı uygulaması "anahtar" nitelikte

Rus yetkililerin krize güçlü ve koordineli mali, parasal ve makro ihtiyati bir yanıt vermek için geniş politika alanından yararlandığı aktarılan açıklamada, politika faizinin 200 baz puan indirilerek yüzde 4,25 gibi rekor düşük seviyeye çekildiği, bankalara likidite desteği sağlandığı, sermaye tamponlarının gevşetildiği, bankalara kredi sınıflandırılması ve provizyonu konusunda yasal yükümlülükler verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, jeopolitik gerilimlerle birleşen düşük petrol fiyatlarının döviz kurunun değer kaybetmesine ve enflasyonda bir miktar artışa neden olduğuna işaret edilerek, cari işlemler fazlasının düşük petrol fiyatları ve zayıf petrol talebi nedeniyle daraldığı kaydedildi.

Devam eden ekonomik toparlanmanın 2021'in ortalarına doğru hızlanacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, görünümün önemli belirsizliklere tabi olduğu, jeopolitik risklerin de görünümü gölgelediği, etkili bir aşı uygulamasının "anahtar" nitelikte olduğu vurgulandı. 

IMF'den Rus Merkez Bankası'na çağrı: Faizi düşürün

Rus Merkez Bankası'na faiz indirme çağrısı yapılan IMF açıklamasında Rusya ekonomisine ilişkin ekonomik tahminlere de yer verildi. Ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 3, 2022'de yüzde 3,9, 2023'te yüzde 2,1, 2024'te yüzde 1,8, 2025'te yüzde 1,8 ve 2026'da yüzde 1,8 büyüyeceği öngörüldü.

4. madde konsültasyonu nedir?

IMF'nin kuruluş anlaşmasına göre, her üye ülkenin 4. Madde Konsültasyon Çalışması çerçevesinde düzenli denetlenmesi gerekiyor.

IMF, üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yol gösterici olmak ve uluslararası finansal sistem üzerindeki gözetim görevini yerine getirmek amacıyla her üyenin ekonomik gelişmelerine ilişkin (genellikle yılda bir kez) ayrıntılı gözden geçirme çalışmalarında bulunuyor.

Söz konusu çalışmalar, IMF Kuruluş Anlaşması'nın 4. maddesi kapsamında gerçekleştirildiğinden "Madde 4 Görüşmeleri" olarak isimlendiriliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)