BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF'den Ukrayna'ya 5 milyar dolarlık kredi için yeni adım----

IMF'den Ukrayna'ya 5 milyar dolarlık kredi için yeni adım

IMF'den Ukrayna'ya 5 milyar dolarlık kredi için yeni adım
19 Ekim 2021 - 08:52 www.finansgundem.com

Daha önce gerekli şartları yerine getirmediği için Ukrayna'nın kredi talebini donduran IMF, bu ülkenin reformlar konusunda istekli görünmesinin ardından yeniden harekete geçti

Uluslararası Para Fonu, Doğu Avrupa ülkesinin kredi vereni ekonomisinde reform yapma konusunda ciddi olduğuna ikna etmesinin ardından Ukrayna'ya 5 milyar dolarlık krediyi yeniden başlatma yönünde büyük bir adım attı.

Hükümetin sanal bir incelemesinin ardından, Washington merkezli fon, şartları yerine getirilmediği için bir yıldan fazla bir süredir dondurulan finansmanın kilidini açmak için personel düzeyinde bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

Bunun için şimdi, Kasım ayında yapılması planlanan IMF İcra Kurulu tarafından imzalanması gerekecek.

Yatırımcı güveni için hayati önem taşıyan ve şu anda 2021 sonunda sona erecek olan yardım programının altı aylık uzatması konusunda da anlaşmaya varıldı.

Ukrayna tahvilleri kayıpları geride bıraktı.

Fon, “Bir IMF misyon ekibi ve Ukrayna makamları, makroekonomik ve finansal istikrarı korurken, güvenlik açıklarını azaltırken, Kovid-19'un neden olduğu ekonomik ve sağlık krizini ele almaya yardımcı olacak güncellenmiş bir dizi ekonomik, finansal ve yapısal politika üzerinde personel düzeyinde bir anlaşmaya vardı." açıklamasını yaptı.

IMF’den borsa ve konut piyasası uyarısı

 

Batmak üzere olan ülkenin kaderi IMF'in elinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)