BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den Türkiye'ye tasarruf çağrısı----

IMF'den Türkiye'ye tasarruf çağrısı

IMF'den Türkiye'ye tasarruf çağrısı
03 Ekim 2014 - 21:05 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 4. Madde Olağan Görüşmeleri'ne ilişkin raporunda Türkiye'ye tasarruf çağrısı yapıldı

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 4. Madde Olağan Görüşmeleri'ne ilişkin raporunda Türkiye'ye tasarruf çağrısı yapıldı. IMF'ye göre Türkiye ekonomisi 2010'dan bu yana ortalama yüzde 6 büyüme sağlamış olsa da, bu oranlar yüksek enflasyon ve dış borca neden oldu. IMF bu sorunlara makroekonomik politikalar ve yapısal reformlar aracılığıyla müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

IMF politikalarda değişiklik olmaması halinde ise gelecekteki ekonomik performansın önceki yıllara nazaran daha düşük olabileceği noktasında uyarılarda bulundu. Ülkedeki düşük iç tasarruf ve rekabete ilişkin engellerin, yatırım ve ihracat açısından sınırlayıcı faktörler olduğunu dile getiren IMF raporu, finans sisteminin sermaye açısından iyi durumda olduğunu belirtti.

Türkiye'nin hali hazırdaki görünümü için en büyük riski gelişen piyasalara sermaye girişindeki ani bir azalma olarak niteleyen IMF 4. Olağan Görüşmeleri raporu, politika yapıcıların ekonomiyi şoklara karşı hazır hale getirmemesi halinde bu reformların daha maliyetli olabileceğine dikkat çekiyor.

Raporda " daha güçlü bir kamu maliyesi duruşu, özel sektör bilançolarının daha da sıkıştığı bir süreçte, şoklara yanıt verilebilmesi açısından ek bir politika alanı oluşturacaktır. Bu nedenle Heyet, faiz dışı fazlanın 2017 yılına kadar GSYH'nin yüzde 2'sine ulaşmasını sağlayacak önden yüklemeli bir mali bir düzeltmeyi tavsiye etmektedir. Bu düzeltme, faiz dışı cari harcamaların azaltılması ve ekonomik açıdan sağlam projelere yapılacak yatırımların korunması yoluyla gerçekleştirilmelidir" denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)