BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF’den Türkiye için enflasyon tahmini----

IMF’den Türkiye için enflasyon tahmini

IMF’den Türkiye için enflasyon tahmini
18 Şubat 2021 - 12:15 www.finansgundem.com

IMF Türkiye Masası Şefi: Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da düşürecektir

AK Parti’nin yollarını ayırmakla övündüğü IMF yetkilileri Türkiye ekonomisi ile ilgili olarak olumlu tahminlerde bulundu. IMF Türkiye Masası Şefi Donal McGettigan, "Kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliği enflasyonu da kademeli olarak düşürecektir" dedi.

Ekonomi yönetiminin değişmesiyle piyasalarda pozitif bir hava oluştu. Faizlerin artırılmasıyla yabancı girişi yeniden başlarken döviz düşüşe geçti.

Sıkı ve sürdürülebilir para politikası uygulamasının Türkiye ve yurt dışındaki yatırımcıların güveni için hayati önem taşıdığını belirten McGettigan, kredibilitenin iyileşmesini sağlayan politika değişikliğinin enflasyonu da kademeli olarak düşüreceğine vurgu yaptı.

IMF Türkiye Kıdemli Daimi Temsilcisi Ben Kelmanson ise büyüme ve yapısal reform başlıklarına yönelik değerlendirme yaptı.
2022'den itibaren büyümenin yüzde 3,5 civarındaki potansiyeline geri dönmesini tahmin ettiklerini açıklayan Kelmanson, "Mali sektöre, finansa, iş gücü piyasası ve şirketler kesimine yönelik hedef odaklı yapısal reformlar salgının olası uzun vadeli etkilerini hafifletmeye yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Fitch'ten kritik 'Türkiye' değerlendirmesi

Societe Generale, dolarda gerileme bekliyor

TL lehine fiyatlama sürecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)