BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarIMF'den Rusya için 'kripto' uyarısı----

IMF'den Rusya için 'kripto' uyarısı

IMF'den Rusya için 'kripto' uyarısı
27 Nisan 2022 - 09:13 www.finansgundem.com

IMF'nin finansal istikrar raporuna göre, Rusya ambargolu enerji sektörünü Bitcoin madenciliği yapmak ve bu şekilde geliri artırmak için kullanabilir

Uluslararası Para Fonu, Rusya'nın Şubat ayında Ukrayna'yı işgal etmesinden bu yana ülkeye uygulanan Batı yaptırımlarını aşmak için kripto evrenini kullanabileceğini bildirdi.

IMF, "Ukrayna'daki savaş, düzenleyicilerin yaptırımların uygulanması ve sermaye akışı yönetimi önlemleri açısından karşılaştığı bazı zorlukları ön plana çıkardı. Ancak kripto ekosistemi, kullanıcıların bu tür gereksinimleri çeşitli yollarla aşmasına izin verebilir" açıklamasını yaptı.

Batı yaptırımları Rusya'yı geri çekilmeye veya savaştan tamamen vazgeçmeye zorlamaya çalışırken, Rusya'nın finansal olarak dünyanın geri kalanından bağlantısı kesildi.

Bununla birlikte, IMF'nin finansal istikrar raporuna göre, Rusya ambargolu enerji sektörünü Bitcoin madenciliği yapmak ve bu şekilde geliri artırmak için kullanabilir.

Rapor şu ifadelerle devam etti:

"Bitcoin gibi enerji yoğun blok zincirleri için madencilik, ülkelerin bazıları yaptırımlar nedeniyle ihraç edilemeyen enerji kaynaklarından para kazanmalarına izin verebilir. Para kazanma, doğrudan blok zincirlerinde ve yaptırımların uygulandığı finansal sistemin dışında gerçekleşir. Madenciler ayrıca, madencilere işlem ücreti ödeyen kullanıcılardan doğrudan gelir elde edebilir (bu durumda, hükümetlerin yaptırımı olabilir)."

Rusya'ya yaptırımlar işsizliği artırıyor

 

UBS'in Rus müşterilerinin varlıkları yaptırımlardan etkilendi

 

Rus bankası yaptırımlara daha fazla dayanamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)