BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den 'kurumsal borç tutarı' açıklaması----

IMF'den 'kurumsal borç tutarı' açıklaması

IMF'den 'kurumsal borç tutarı' açıklaması
23 Şubat 2022 - 19:29 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), kurumsal borç tutarının 2020 sonunda 83 trilyon dolar ile küresel gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 98'ine ulaştığını bildirdi

IMF Strateji, Politika ve İnceleme Dairesi Başkanı Ceyla Pazarbaşıoğlu ile IMF Hukuk Departmanı Direktörü Rhoda Weeks-Brown, kurumsal borçlara ilişkin ortak bir blog yazısı kaleme aldı.

IMF yetkilileri, söz konusu yazıda, hükümetlerin ağır borçlu firmaları desteklemesi veya yeniden yapılandırmayı seçmeleri gerektiğini belirtti.

Şirketlerin faiz oranlarının düşük olduğu küresel finansal krizin ardından rekor borçlarla yeni tip korona virüs (Kovid-19) krizine girdiklerine işaret edilen yazıda, kurumsal borç tutarının 2020 sonunda 83 trilyon dolara ve küresel GSYH'nin yüzde 98'ine ulaştığı aktarıldı.

Yazıda, gelişmiş ekonomiler ve Çin'in 2020'deki 8,9 trilyon dolarlık artışın yüzde 90'ını oluşturduğu kaydedildi.

Merkez bankalarının enflasyonu kontrol etmek için faiz oranlarını yükselteceğine, şirketlerin borç ödeme maliyetlerinin artacağına dikkat çekilen yazıda, "Hükümetler krizin zirvesinde zor durumdaki firmalara verdikleri mali desteğin ölçeğini küçülttükçe kurumsal zayıflıklar açığa çıkacak." değerlendirmesi yer aldı.

Yazıda, hükümetlerin ekonomik toparlanmaya yönelik riskleri yönetirken zor kararlarla karşı karşıya kaldığı belirtilerek, politika yapıcıların toparlanma risklerini bertaraf etmek için ayakta kalabilecek firmalara destek sağlamaya odaklanmalarının ve çok zarar almış firmalar için ise yeniden yapılandırmaya hazırlanmalarının gerektiği ifade edildi.

IMF'den Ukrayna’ya 700 milyon dolarlık destek

 

IMF'den ECB'ye destek

 

IMF'den dijital paralara ilişkin yeni rapor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)