BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF’den enflasyon vurgusu!----

IMF’den enflasyon vurgusu!

IMF’den enflasyon vurgusu!
07 Temmuz 2021 - 14:23 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, “ABD enflasyonunda uzun süreli artış riski görüyorum” dedi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, ABD'de daha fazla mali desteğin uygulamaya konmasının enflasyonist baskıları artıracağına işaret etti ve faiz oranlarında beklenenden erken bir artışı gerektirebilecek uzun süre enflasyon artışı riskinin ortaya çıkabileceği uyarısında bulundu.

Georgieva, "Aralarında ABD'nin olduğu bası büyük gelişmiş ekonomilerde daha fazla mali destek, daha genele yaygın büyümeye faydalı olabilir,  aynı zamanda enflasyonist baskıları daha da besleyebilir" diye konuştu.

ABD ekonomisinin Kovid-19 salgınında hızlı şekilde toparlanmasından, büyümenin 2021'de yüzde 7 olmasının beklenmesinden, artan ticaret yolu ile pek çok ülkenin fayda sağlayacağına işaret eden Georgieva, "Ancak artan enflasyon beklenenden daha uzun süreli olabilir" dedi.

Georgieva, ABD'de faiz oranlarının yükseltilmesi halinde bunun global finansal şartlarda keskin bir sıkılaşmaya ve gelişmekte, kalkınmakta olan ekonomilerden ciddi sermaye çıkışlarına yola açabileceğini de vurguladı.

Konuşmasında G20 ülkelerine yüksek riskli kesimlerin aşılanmalarını hızlandırmak için acil eylem çağrısını tekrarlayan Georgieva, aşıya herkesin erişimini hızlandırmak için adım atmanın gelecek 6 ayda dünya genelinde 500 bin yaşamı kurtarabileceğini söyledi.

Küresel yatırımcılar güvenli limanlara çekildi

BİST 100 endeksi direnci zorluyor

İngiltere’de enflasyon beklentisi yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)