BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'den ECB'ye kritik uyarı----

IMF'den ECB'ye kritik uyarı

IMF'den ECB'ye kritik uyarı
05 Mart 2014 - 20:51 www.finansgundem.com

IMF, yarın yapılacak para politikası toplantısı öncesinde ECB'ye "faiz indirme ve bilançosunu genişletme" çağrısında bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkilileri, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz indirmesi gerektiğini ve bankacılık sistemine daha fazla uzun vadeli likidite enjekte etmesi veya tahvil alımlarına tekrar başlaması gerektiğini söyledi.

ECB'nin para politikası toplantısı yarın yapılacak. Bankanın yüzde 2'ye yakın ancak biraz altında tutmayı hedeflediği enflasyon ise beş aydır merkez bankasının tehlikeli bölge olarak nitelediği yüzde 1'in altında bulunuyor.

IMF Avrupa departmanının başında bulunan Reza Moghadam, internette yer alan blog yazısında, "Çok düşük enflasyon, net birikim yapanlar için faydalı olabilir. Ancak şu anki geniş çaplı borçluluk halinde bu durum euro bölgesinde, özellikle de daha kırılgan ülkelerde, ekonomik toparlanmanın aleyhine çalışıyor" dedi.

Blog yazısında, "Bu nedenle (ECB) politika faizini daha da indirmeyi değerlendirmeli, hatta daha önemlisi hedeflenmiş LTRO'lar veya nicel gevşeme (kamu ve özel sektör varlıklarının alımı gibi yöntemlerle bilançosunu genişletmenin bir yolunu bulmalı" denildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)