BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF'den çok kritik uyarı!----

IMF'den çok kritik uyarı!

IMF'den çok kritik uyarı!
17 Ağustos 2015 - 09:19 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), "Çin finansal kırılganlıklarını azaltmalı" uyarısında bulundu

IMF, Çin'in gayrimenkul yatırımlarnını ve borç seviyelerini azaltarak, faiz oranlarını serbestleştirerek, kamu sektörünü reforme ederek ve finansal sistemi güçlendirekrek finansal kırılganlıklarını azaltması gerektiğini bildirdi.

IMF, Madde 4 kapsamında hazırladığı ve bugün yayınladığı yıllık gözden geçirmede, Çin'in 2014 yılında cari işlemler fazlasını 2007 yılındaki yüzde 10'da yüzde 2,1 seviyesine indirmeyi başardığını, ancak hala aşırı tasarrufları düşürmeye ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Kredilerin aşırı seviyelere yükseldiğini belirten ve kredi kalitesi problemlerinden kazınmak için kaldıraç azaltımı gerektiğini ifade eden IMF, bunun özellikle kamu şirketleri için gerektiğini  belirtti.

IMF raporunda, Çin'in aynı zamanda uzun vadeli büyümeyi artırmak için kamu ve özel sektör borcunu azaltmayı, yatırımların verimliliğini artırmayı içeren reformlar uygulamaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)