BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF’den borsa ve konut piyasası uyarısı----

IMF’den borsa ve konut piyasası uyarısı

IMF’den borsa ve konut piyasası uyarısı
17 Ekim 2021 - 11:51 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) hafta içi yayımlanan bir raporunda hisse senedi ve konut piyasasındaki duruma vurgu yaparak büyük bir satış riski olduğunu belirtti

IMF, ABD Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının pandemi sırasında sağladıkları desteği geri çekmesi nedeniyle küresel hisse senedi fiyatlarında ve konut değerlerinde ani ve keskin düşüş riski olduğunu belirtti. IMF bu hafta içi açıkladığı altı aylık Finansal İstikrar Raporu’nda para politikasının ekonomik toparlanmayı zorlayabilecek durumlara yol açtığını belirtti.

Altın fiyatlarında yükseliş sürmesi bekleniyor

HİSSE SENEDİ FİYATLARINA İLİŞKİN UYARI
Hisse senedi piyasasındaki uyumsuzlukların son 18 ayda yaygınlaştığı belirtilen raporda, “Ekonomik görünümün ani bir şekilde yeniden değerlendirilmesi veya beklenmeyen politika değişiklikleri durumunda fiyatlar önemli ölçüde düşebilir” denildi.

Halka arzlarda seçici olmak gerekli

KONUT PİYASASI
Raporda ayrıca konut fiyatlarına ilişkin de uyarılarda bulunuldu. Konut fiyatlarına yönelik aşağı yönlü risklerin önemli göründüğü ifade edilirken “En kötü senaryoda, önümüzdeki üç yıl içinde konut fiyatlarındaki düşüşün gelişmiş ekonomilerde yaklaşık yüzde 14 ve gelişmekte olan piyasalarda yüzde 22 olacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Ancak IMF’ye göre konut değerleri 2008 mali krizi dönemi kadar gergin görünse de, bankacılık sistemi o zamana göre çok daha iyi durumda.

İstanbul, Balıkesir, Çanakkale... Arsa fiyatları uçuşa geçti!

IMF YÖNETİCİSİNDEN RİSKLERE VURGU
IMF Para ve Sermaye Piyasaları Departmanı direktörü Tobias Adrian bir röportajda, “Şoklar merkez bankaları kaynaklı olabilir. Çünkü önceden tahmin edilenden daha hızlı sıkılaşıyorlar” dedi. “Oldukça büyük bir satış görebileceğimizden endişe ediyoruz” ifadelerini kullanan Adrian, IMF ve pek çok merkez bankasının ‘geçici enflasyon’ tezi konusunda hemfikir olduğunu belirtti. Ancak bu tahminin etrafında belirsizlik olduğunu da sözlerine ekledi. Adrian merkez bankalarının hesabını karmaşıklaştıran şeyin “daha önce gördüğümüz hiçbir şeye benzemeyen” enflasyon baskılarının ortaya çıkması olduğunu söyledi.

Bu seviyeden dolar alınır mı?

KRİPTO PARA ANALİZİ
IMF ayrıca raporunda kripto paralara yönelik analizlere de verdi. Raporda, “Kripto varlık piyasası 2 trilyon doları aşmış olsa da, küresel hisse senedi ve tahvil piyasalarıyla karşılaştırıldığında hala küçük ve dünya finansal sisteminin genel istikrarı için henüz bir risk oluşturmuyor” denildi. Bu piyasadaki riskleri vurgulayan kurum, sabit coinler için düzenleme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Geçtiğimiz hafta en çok kazandıran hisseler

Borsalar zirvedeyken yatırım yapılmalı mı?

Borsada seans saatleri uzayacak mı?

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Cc 17 Ekim 2021 17:11

    Türkiye’de borsa zaten geriliyor. Yeni yat yok, yabancı zaten yok. . Bu tip haberlerin somut gerekçeleri sebebiyle borsa bizde 100 bine (1000) inerse kimse şaşrmycak.

  • 🤷🏻17 Ekim 2021 16:53

    Marmara bölgesine bakıyorum ilçelerde yerine göre değişmekle beraber ikinci el evler 300-350 bin yeni yapılanlar ise uçmuş 600-700 bin gibi rakamlara satılıyor,şimdi düşünüyorum hangi maaşlı çalışan ev alabilir? Bu borç nasıl ödenir gerekçi olalım aylık maaşı 5-6 bin olan birisi üç kişilik bir ailenin ev alması mümkün değil,hadi ödemesini geçtim peşinatı nasıl biriktirecek? Kısası ev mev alınmaz alanda hayatının 8-10 senesine ipotek koyarak alıyor Allah korusun işine bir şey olsa çok zor durumda kalır.

  • Necati gün17 Ekim 2021 15:57

    Bunlar kötü diyorsa alım zamanı gelmiş

  • Hep böyle olur17 Ekim 2021 15:03

    Pandemide fiyat 3-5 lira olan ve günümüzde 50-70-100 liradan veya daha yukarıda işlem gören hisseleri ky veya isteklilere boşaltmak elbette kolay değil ve inandırıp aldırmak zaman alır,on binlerce lot hisseyi ortalama 2-3 sene içerinde dağtıyorlar ve hedeflerine ulaştıklarında artık ne var ne yok basma zamanı gelmiştir bir bakıyorsın aylardır destek takip eden hisse yerle bir olmuş hemde günlerce biraz daha zaman var gibi görünüyor kaçmak için yoksa kesinlikle 3-5 senelik hapis hayatı başlayacak bu tarz hisselerde.

  • Aydın17 Ekim 2021 14:55

    Seçim Ülkede yeni bir kan değişimi beklentisi yaratır... Mevcut hükümet yorgun.. Artık hepsi doyuma ulaştı.. Yeni hükümet yeni ümitleri doğurur yeni beklentiler de gelecek satın alınır.

  • Cemal Türk 17 Ekim 2021 13:01

    Bu kadar uyarıdan sonra kim hisse alır

  • BONY 17 Ekim 2021 17:12

    Kimse

  • Ali17 Ekim 2021 12:50

    Borsa da risk ve kazanç her vakit yüksek fakat Türkiye borsasında dolar bazlı tepe 5 dolar dip 1 dolar...şuanda 1,5 dolardayız.Dünya borsaları tarihi zirvelerde dolaşıyor.. Konuta gelince Avrupa ve dünya dasatılan konutun en ucuzu Türkiyede yabancı konutu ve borsada hisseleri toplama derdinede

  • Sadi 17 Ekim 2021 17:14

    Türkiye’de birim TL dir. Günlük ticaret TL dir. Market vs TL DİE. Maaşlar TL dir. TL nezdinde borsa pahalıdır. Maaşlar 1 arttıysa borsa 10-15 artmıştır

  • m.Cengizhan Baydar17 Ekim 2021 12:37

    Hisse senedi piyasasına ilişkin son 18 aydır uyumsuzluk olduğu iddia edilmiş. .Zaten çok sayıda yabancı uzman vb. son 6 aydır artan Risklerden bahsediyor.. Fed sürekli olarak VARLIK FİYATLARININ AŞIRI YÜKSELDİĞİNİ söyleyip duruyor..Türkiye'deki yaklaşan seçimleride düşünerek batı piyasalarıyla birlikte, hatta ayrışarak Borsa İstanbulun önemli oranda düşeceğini söylemek çok mümkün.

  • Selami ali18 Ekim 2021 08:02

    Yazdıkların yabancı borsalar içindir. Türkiye yabancının tam tersi eksidedir.