BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIMF'den bankalara büyük destek----

IMF'den bankalara büyük destek

IMF'den bankalara büyük destek
20 Haziran 2014 - 07:06 www.finansgundem.com

IMF, Avrupa'dan bankacılık birliğini güçlendirmesini ve zor durumdaki bankalara yardım edilmesini istedi

IMF, Avrupa Birliği'nin sorunlu büyük bankalar ile başa çıkabilmek için euro bölgesinde güçlü bir sisteme ihtiyacı olduğunu bildirdi.

IMF, Euro Bölgesi için Madde 4 kapsamında yaptığı gözden geçirmeye ilişkin sonuç raporunda, "Euro Bölgesi'nde kamu borçlanması ile bankalar arasındaki bağlantının sona erdirebilmesi için bankacılık sektörüne yönelik bir desteğin oluşturulması için çalışılmaya devam edilmeli.

Hali hazırda planlanmış olan destek bankalar ile kamu borçlanması arasındaki ilişkiyi kesin şekilde kırmak için yetersiz kalabilir" değerlendirmesinde bulundu.

IMF, Euro Bölgesi'nin kurtarma fonu ESM'nin zor durumdaki bankaların bağlı oldukları ülkelere kredi vermek yerine, doğrudan bu bankalara yardım etmesi için kuralların daha gevşek olması gerektiğini savundu.

IMF ayrıca, zor duruma düşecek büyük bir banka ile başa çıkmaya yetecek kadar bir kurtarma fonuna ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)