BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIMF'den bankalara ağır bilanço----

IMF'den bankalara ağır bilanço

IMF'den bankalara ağır bilanço
09 Ekim 2013 - 17:07 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu tarafından hazırlanan raporda, Avrupa bankalarının kayıplarının 250 milyar euroyu bulabileceği belirtiliyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan açıklamada İtalya, İspanya ve Portekiz'deki bankaların, firmalara verdikleri kredilerden dolayı önümüzdeki 2 yıl içerisinde potansiyel olarak 250 milyar euroluk (339 milyar dolar) kayıpla karşı karşıya olduğu belirtildi.
Bugün açıklanan Küresel Mali İstikrar Raporu'na göre, söz konusu üç ekonomideki şirket kredileri toplamının üçte biri iflas tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca bu üç ekonominin de bu yıl daralması bekleniyor. Raporda ayrıca, İspanyol bankacılık sisteminin kayıpları karşılayabilecek rezervlere sahip tek sistem olduğu belirtildi.
"Bu çalışma şirket risklerinin potansiyel hacminin bankacılık sistemi için oluşturduğu tehditleri göz önüne koyuyor" denilen raporda, "Stres altındaki ekonomilerde bazı bankalar gelecek yıllardaki kârlarının önemli bir kısmını yok edebilecek şirket kredilerindeki varlık kalitesinin düşüşünü engelleyebilmek için bazı provizyonlar yapmak zorunda kalabilirler" ifadeleri kullanıldı.
Washington merkezli IMF raporu, önümüzdeki yıl Avrupa Birliği'ne katılacak ülkelerin bankalarındaki varlık kalitelerini kontrol etmeye başlayacak olan Avrupa Merkez Bankası'nı şirket pozisyonlarına da dikkat etmesi için uyarmak amacıyla kullandı. Yatırımcılardan gelen stresi son zamanlarda gerçekleştirdiği toparlanma ve para politikalarıyla biraz da olsun atlatan Avrupa'ya, IMF tarafından bankaların bilançolarının temizlenmesinin "hayati öneme" sahip olduğu hatırlatıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)