BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF'de sürpriz görev değişimi----

IMF'de sürpriz görev değişimi

IMF'de sürpriz görev değişimi
03 Aralık 2021 - 11:26 www.finansgundem.com

IMF’nin ilk kadın başekonomisti Gita Gopinath kuruluşta birinci idari direktör yardımcısı olmaya hazırlanıyor. Söz konusu hamlenin sürpriz bir hamle olduğu belirtiliyor.


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başekonomisti Gita Gopinath, kurumdan yapılan açıklamaya göre, kurumun iki numaralı koltuğunu Geoffrey Okamoto’dan devralmaya hazırlanıyor.

Bu adım, IMF’de baş ekonomist olarak görev yapan ilk kadın olan Gopinath’ın Ekim ayında, üç yıllık kamu hizmetinin ardından, daimi görevlendirilmesini tekrar kazanabilmek için Harvard Üniversitesi’ne katılmayı planladığını duyurmasından dolayı sürpriz bir karar olarak değerlendiriliyor.

IMF, yaptığı açıklamada, “Fon’un kıdemli yönetim ekibinin rolleri ve sorumluluklarında bazı yeniden düzenlemelere gidiliyor” dedi.

ABD karardan memnun

IMF’de birinci idari direktör yardımcısı geleneksel olarak ABD tarafından aday gösteriliyor ve IMF idari direktörü tarafından atanıyor.

Konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağın Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, ABD Hazine Bakanlığı, bu tercihi onaylıyor ve bu rolün iş sorumluluğunun tekrar kazanılmasından memnun.

IMF, “Birinci idari direktör yardımcısı, denetleme ve ilgili politikalardan sorumlu olacak, araştırma ve önemli yayınları yönetecek ve fon yayınları için en yüksek kalite standartlarının sağlanmasını destekleyecek” dedi. (Blomberg)

IMF Başkanı'ndan korkutan uyarı

 

IMF Başekonomisti Gopinath gelecek yıl fondan ayrılacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)