BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF yönetimi Çin ve ABD'ye seslendi: Çatışmayın----

IMF yönetimi Çin ve ABD'ye seslendi: Çatışmayın

IMF yönetimi Çin ve ABD'ye seslendi: Çatışmayın
31 Mart 2021 - 06:18 www.finansgundem.com

Son günlerde dünya ekonomisi ile ilgili pozitif öngörülerde bulunan IMF yönetimi benzer bir tahmini Japonya için yaptı, ABD ve Çin'i uyardı...

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle Tokyo Olimpiyatları'nın deniz aşırı seyircisiz düzenlemenin, Japonya ekonomisinin toparlanmasını olumsuz etkilemeyeceğini bildirdi.
Kyodo ajansına konuşan IMF Başkanı Kristalina Georgieva, temmuzda düzenlenmesi beklenen Tokyo Oyunları, Japonya'nın salgınla mücadelesi ve uluslararası ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

IMF'den İtalya ekonomisi için büyüme tahmini

Georgieva, turnuvanın ülke dışından seyircisiz düzenlenecek olmasına yönelik, "Ekonomik etki açısından oldukça küçük olacaktır. Bazı hesaplamalar yaptık ve vardığımız sonuca göre Japon toparlanmasına zarar vermeyecek." dedi.

Buna karşın ülke içinde milyonlarca seyircinin oyunları takip edeceğine dikkati çeken Georgieva, "çok yönlü ve hareketli" şeklinde nitelediği Japonya ekonomisinin, oyunlardan elde edilecek gelirlere "bağımlı" olmadığını söyledi.

Kovid-19 aşı uygulamalarında katedilen aşamaların altını çizen Georgieva, bu aşamada Tokyo Olimpiyatları'nın düzenlenmesi kararının da "şüphesiz ve makul" olduğunu belirtti.

Georgieva, salgının ülke çapında oluşturduğu sağlık krizi ve tetiklediği ekonomik gerilemeye karşı Japonya'nın "mali teşvik ve parasal genişleme" müdahalesini "güçlü, süratli, etkili" şeklinde niteledi.

IMF daha hızlı toparlanma bekliyor

 ÇATIŞMA YERİNE İŞBİRLİĞİ

Uluslararası ekonomiye değinen Georgieva, küresel ekonominin "iki motoru" değerlendirmesi yaptığı ABD ve Çin'in giderek artan rekabetini anımsatarak "çatışma" yerine daha fazla iş birliği çağrısı yaptı.

"Dünya ekonomisi ve bu ülkeler nezdinde, daha fazla iş birliği ve 'büyümenin motoru olarak ticarete güvenmek' önemli" ifadesini kullanan Georgieva, IMF'nin rolünün; bu iş birliğine yönelik çözüm yollarının aranıp bulunması için "diyalog sahası" sağlamak olduğunu belirtti.

Georgieva, "Böyle bir diyalog; çatışmayla tahrik edilen değil, iş birliğine güvendiğimiz daha müreffeh bir dünyaya sahip olmamız için tek yoldur." diye konuştu.

Japonya hükümeti, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Tokyo Metropol Valiliği ve Organizasyon Komitesinin 20 Mart'taki çevrim içi toplantısında, salgın sebebiyle oyunlara yurt dışından seyirci kabul edilmeme kararı alınmıştı.

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'de düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

IMF: Euro Bölgesi bankaları dirençli

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Harun Düşenkalkan31 Mart 2021 12:03

    Hayırlı uğurlu olsun. Sayın Bali’ye yeni hayatında, sağlık ve huzur Hakan Aran genel müdürümüze başarılar diliyorum. Türkiye’nin gururu Türkiye İş Bankamız İyi ki var gurur duyuyoruz.

  • Habibe öztaş31 Mart 2021 09:46

    Hayırlı uğurlu olsun yeni genel müdürümüze de başarılar diliyorum