BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF ve Dünya Bankası dinlenmeyecek----

IMF ve Dünya Bankası dinlenmeyecek

IMF ve Dünya Bankası dinlenmeyecek
01 Kasım 2013 - 09:08 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Obama, Amerikan istihbaratının IMF ve Dünya Bankası'nı dinlemesini yasakladı

 ABD Başkanı Barack Obama'nın, istihbarat kuruluşu Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın merkezlerine karşı yürüttüğü dinleme operasyonlarını yasakladığı, bu konuda bilgi sahibi bir yetkili tarafından açıklandı.

Obama'nın bu talimatı, NSA'nın eski sözleşmeli çalışanı Edward Snowden'in müttefik ve rakip ülkeler ile çok büyük sayıda Amerikan vatandaşının dinlenmesinde kullanılan programları ifşa etmesinden sonra bu tür faaliyetleri kısmen daraltmak için başlatılan çalışmada en son gelişme oldu.

NSA'nın, merkezleri Washington'da bulunan IMF ve Dünya Bankası'nı dinlediği daha önce bilinmiyordu. Bu tür casusluk programları hakkındaki bilgiler genellikle çok gizli tutuluyor.

Obama yönetiminden üst düzeyli bir yetkili Reuters'ın bu konudaki sorusuna şöyle yanıt verdi:

"ABD, Dünya Bankası veya IMF'nin Washington'daki merkezlerine karşı elektronik denetleme faaliyeti sürdürmemektedir." Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, NSA'nın geçmişte bu iki kurumu dinleyip dinlemediği sorusuna ise yanıt vermedi. Obama'nın talimatı hakkında konuşan yetkili ise, Obama'nın bu tür uygulamaların durdurulması emrini, bir süre önce New York'taki Birleşmiş Milletler merkezinin dinlenmesini de yasakladığı günlerde verdiğini söyledi.

Bu konuda IMF ve Dünya Bankası hiçbir açıklamada bulunmadı. NSA yetkilileri ile Ulusal İstihbarat başkanının makamından da herhangi bir açıklama gelmedi.

Obama daha önce NSA tarafından özel telefonunun dinlediği ortaya çıkan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e karşı yürütülen istihbarat faaliyetinin de durdurulmasını emretmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)