BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Küresel ekonomi belirgin bir yara alacak----

IMF: Küresel ekonomi belirgin bir yara alacak

IMF: Küresel ekonomi belirgin bir yara alacak
12 Haziran 2020 - 12:49 www.finansgundem.com

IMF baş ekonomisti, kurumun Haziran ayı küresel büyüme tahminlerinin Nisan'a kıyasla daha kötü olabileceğini belirtti

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre küresel ekonomi korona virüs pandemisinden beklenenden daha yavaş toparlanıyor ve bu deneyimden kaynaklı yaraları uzun bir süre boyunca taşıyacak.

IMF 24 Haziran'da ekonomik büyüme tahminlerini yayınlamaya hazırlanıyor. Kurumun baş ekonomisti Gita Gopinath, yedinci yıllık Asya Para Politikası Forum'u çerçevesinde 4 Haziran'da kaydedilen ve Cuma günü yayınlanan değerlendirmesinde büyüme tahminleri için "Çok büyük bir ihtimalle Nisan'daki tahminlerimizden daha kötü olacak." dedi. Ancak tahminlere ilişkin hala derin bir belirsizlik olduğunu ekledi.

Gopinath, krizin büyüklüğünü, iş gücü piyasasındaki yeniden dağılımı, iflasların başlamasını, borçların ödenememesini ve tüketici davranışlarındaki değişiklikleri işaret ederek, "Toparlanma patikasıyla ilgili oldukça endişeli olunmalı. Bu değişkenlerin birçoğu belirgin şekilde iz bırakacak etkiler gösteriyor." dedi.

IMF'in Nisan tahminlerinde küresel ekonominin yıllık yüzde 3 daralacağı belirtilmişti. Bunun Büyük Buhran'dan beri en kötü büyüme rakamı olmasının yanında, koronavirüs pandemisinin uzaması veya geri dönmesi durumunda daha da kötü olabileceği uyarısı yer alıyordu. Söz konusu analize göre IMF 2021'de küresel ekonominin yüzde 5.8 sıçrama yapacağını tahmin etmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)