BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF: Faiz artırımları zengin-fakir ayrımını derinleştirebilir----

IMF: Faiz artırımları zengin-fakir ayrımını derinleştirebilir

IMF: Faiz artırımları zengin-fakir ayrımını derinleştirebilir
13 Ocak 2022 - 09:23 www.finansgundem.com

IMF Başkanı Georgieva, "Enflasyon ile mücadele için faiz artırımları zengin-fakir ülkeler ayrımını derinleştirebilir" dedi.

IMF Başkanı Kristina Georgieva, merkez bankalarının enflasyon ile mücadele için faiz artırmalarının gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler arasındaki "tehlikeli ayrışmayı" derinleştirebileceği uyarısında bulundu.

Yüksek enflasyonun tüm dünya için geçerli bir olgu olmadığını, ancak bazı ülkeler özellikle de ABD için bir problem olduğunu belirten Georgieva, Fed ve diğer büyük merkez bankalarının 2022 yılında faiz artırımlarına gitmeleri halinde bunun gelişmekte olan piyasalar üzerinde etkileri olacağını ve ayrışma ateşini körükleyeceğini savundu.

Georgieva, "Gelişmiş ekonomilerde Faiz artırımları, borçlanma maliyetlerini artıracak ve yatırımların gelişmekte olan ekomilerden uzaklaştıracak" diye konuştu.

Küresel ekonomide büyümenin devam eedeceğini ancak bunun güçlü rüzgarlara karşı olacağını beliten Georieva, 2019 yıında yaşanan sosyal huzursuzluklarnın bu yıl yeniden ortaya çıkmalarının beklenebileceğini de ifade etti.

FED’in faiz artışlarından kazanan banka hisseleri olacak

 

Moody's Fed'den bu yıl 3 faiz artırımı bekliyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)