BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Euro Bölgesi bankaları dirençli----

IMF: Euro Bölgesi bankaları dirençli

IMF: Euro Bölgesi bankaları dirençli
26 Mart 2021 - 17:17 www.finansgundem.com

Sermaye oranlarındaki düşüşe rağmen Euro Bölgesi'ndeki bankaların, salgının olumsuz etkilerine dayanacağını belirten IMF, ekonomik toparlanmayı finanse edecek kadar sermayeye sahip olduğunu açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF), Kovid-19 krizinin Euro Bölgesi bankalarının sermayesi üzerindeki etkisini analiz eden "Kovid-19: Avrupa Bankaları Nasıl Ücretlendirecek?" başlıklı araştırma raporunu açıkladı.

Raporda, "Temel sonuçlar, sermaye oranlarında önemli düşüşe rağmen, bankaların şoka karşı genel olarak dirençli kaldığını göstermektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Salgının bankaların sermayesini önemli ölçüde tüketirken tamponlarının krizin olası etkilerine dayanacak kadar büyük olduğuna işaret edilen raporda, doğru politikalarla bankaların yeni kredilerle toparlanmayı destekleyebileceği vurgulandı.

Raporda, krizin bankalar üzerindeki etkisinin şimdiye kadar sınırlı kalmasına rağmen, ekonomide uzun süreli toparlanma sürecinde sermaye baskılarının artabileceği vurgulandı.

"TOPLAM SERMAYE ORANI 2021 SONUNDA %14.7'DEN %13.1'E DÜŞMESİ BEKLENİYOR"

IMF raporunda, politika desteğinin sürdürülmesi halinde toplam sermaye oranının 2021 sonunda yüzde 14,7'den yüzde 13,1'e düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Politikaların sermaye erozyonunun hem kapsamını hem de değişkenliğini azaltmada son derece önemli olduğunun altı çizilen raporda, özellikle iyi politikaların makroekonomik şok ile banka sermayesi arasındaki bağı önemli ölçüde zayıflatabileceği aktarıldı.

Raporda, sermaye yardım, borç moratoryumu, kredi garantileri, iflasın ertelenmesinin yanı sıra hibe desteği ve vergi indirimi gibi politikaların önemi vurgulandı.

Bankaların kredi verme kapasitelerini korumak için kademeli olarak sermaye tamponları oluşturmalarına izin verilmesi gerektiğine işaret edilen raporda, temettü ödemeleri ve hisse geri alımları üzerindeki kısıtlamaların toparlanma sağlanana kadar sürdürülmesi gerektiği belirtildi.

IMF, 650 milyar dolarlık özel çekme hakkı tahsisi planlıyor

 

IMF’den ekonomik belirsizlik endişesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)