BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF borcuna bedel havalimanı!----

IMF borcuna bedel havalimanı!

IMF borcuna bedel havalimanı!
21 Mayıs 2013 - 07:41 www.finansgundem.com

Bakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı projesinin IMF’den bugüne kadar alınan borçlar kadar büyük bir proje olduğunu belirtti

İstanbul’a yapılacak 3. havalimanının sözleşmesinin ön imzaları atıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende Binali Yıldırım, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal; Limak adına Nihat Özdemir, Kalyon İnşaat adına Cemal Kalyoncu, Kolin İnşaat adına Naci Koloğlu, Cengiz İnşaat adına Mehmet Cengiz, Mapa İnşaat adına Mehmet Nazif Günal sözleşmeyi imzaladı.
‘Bir çukur verdik...’
Projenin, Birleşmiş Milletler’e (BM) üye 193 ülkenin 103’ünün milli gelirinden, 34’ünün de milli gelirlerinin toplamından daha büyük olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye’nin bir yıllık cari açığı kadar, IMF’den bugüne kadar alınan borçlar kadar büyük bir proje olduğunu vurguladı.
“Bunun karşılığında ne verdiniz?” diye sorular sorulduğunu kaydeden Yıldırım, “Karşılığında bir çukur verdik, 90 milyar lira para alıyoruz. Bunun üstüne de muazzam bir havalimanını 25 sene sonra geri alıyoruz, o da bonus” dedi.
Bakan Yıldırım, projenin 100 bin kişiye istihdam imkanı sağlayacağını, bu rakamın söz konusu istihdamdan etkilenecek nüfus da hesaba katıldığında, 1 milyona ulaşacağını kaydetti.
Kuş gözlemcileri izleyecek
Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Mapa Ortak Girişim Grubu (OGG) adına konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de projeye çevre konusunda büyük hassasiyetle yaklaşacaklarını vurguladı. Çevresel etki değerlendirme (ÇED)raporunu titizlikle incelediklerini bildiren Özdemir, bu çerçevede inşaata başlamadan önce kuş gözlemleriyle ilgili deneyimli bir akademisyen başkanılığında uzman bir ekibin sahada incelemeler yapacağını vurguladı. Özdemir, “Projeyle ilgili tüm Türkiye’nin içi rahat olsun” diye konuştu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)