BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF Başkanı istifa edecek mi?----

IMF Başkanı istifa edecek mi?

IMF Başkanı istifa edecek mi?
07 Ekim 2021 - 08:34 www.finansgundem.com

IMF'nin en büyük ortağı olan ABD, son dönemde bazı usulsüzlüklere ilişkin tartışmalara neden olan IMF Başkanı Georgieva'nın istifasını konuşuyor

IMF Başkanı Kristalina Georgieva'nın gündeme gelen Çin ile ilgili bazı usulsüzlükleri sonrası ABD'nin istifasını istemesi ile karşı karşıya kalabileceği konuşuluyor.

Bloomberg'in haberine göre, ABD Hazine Bakanlığı yetkilileri Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) en büyük hissedarı olan ABD’nin, Başkan Kristalina Georgieva’ya adının karıştığı usulsüzlük iddialarından dolayı istifa çağrısında bulunmasının gerekip gerekmediği konusunu tartışıyor.

Hazine’deki bu müzakere, Washington merkezli fonun icra kurulunun Çarşamba günü, Dünya Bankası’nın görevlendirdiği hukuk firması WilmerHale tarafından yürütülen soruşturmaya ilişkin devam eden incelemenin bir parçası olarak, Georgieva ile bir araya geldiğini açıklaması ile birlikte devam ediyor.

Çin verilerini değiştirmek

Georgieva, Dünya Bankası’nda görev yaptığı dönemde, bankanın İş Yapma Kolaylığı Raporu’nda Çin’in sıralamasını etkileyen verileri değiştirmek için personele baskı yapmakla itham ediliyor. Georgieva IMF’in başına 2019 yılında geçmişti.

IMF’den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

24 üyeli kurul, derin, tarafsız ve zamanında bir inceleme taahhüdüne bağlı kalmaya devam ediyor ve konu hakkındaki görüşmeleri sürdürmek için yakında toplanmayı bekliyor.

Washington’un bu konudaki duruşunun önemli olmasının sebebi ABD’nin IMF’te yüzde 16,5 ile oy haklarında en büyük paya sahip olması.

Georgieva suçlu mu? IMF yönetimi, iddia sahibi ile görüştü

IMF Başkanı'ndan 'darbe girişimi'

IMF'den 'Enflasyon korkutuyor' raporu

ABD’den kripto para borsalarına baskı

ABD'de borç limiti sorununda anlaşma umudu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)