BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkIMF: Bankalar 5 yıl kar edemeyebilir----

IMF: Bankalar 5 yıl kar edemeyebilir

IMF: Bankalar 5 yıl kar edemeyebilir
25 Mayıs 2020 - 12:32 www.finansgundem.com

“Küresel Finansal İstikrar Raporu”nu yayımlayan Uluslararası Para Fonu (IMF), Kovid-19 salgınının, bankalar için bir “direnç testi” olduğunu belirterek 2025’e kadar baskı altında kalacaklarını vurguladı.

Düşük faiz döneminin pandemi nedeniyle süreceğinin belirtildiği raporda, dokuz gelişmiş ülkenin bankalarının gelecek beş yıl boyunca kâr etmede zorlanacağı ifade edildi. 

Raporda “Küresel ekonominin toparlanmaya başlamasının ardından bankalar için kârlılık baskısı orta ve uzun vadede devam edecek” denildi. 

Bankalar üzerindeki söz konusu baskı, kendini göstermeye başladı bile. 

New York merkezli JP Morgan Chase’in ilk çeyrekte kârı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 69 düşerken ABD borsasında 20 banka hissesini takip eden KBW Banka Endeksi, yıl başından bu yana yüzde 39 değer kaybetti. 

"Kâr payı dağıtımı durdurulmalı"

CNBC’ye konuşan IMF danışmanlarından Tobias Adrian, bankaların krize çok fazla likidite ile girdiklerini ancak şu anda karşı karşıya olunan durumun çok şiddetli bir kriz olduğunu aktardı. 

Adrian’a göre krize çözümlerden biri sermayeyi elde tutmak için hissedarlara kâr payı dağıtımını ve hisse geri alımını durdurmak. 

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, Tobias Adrian, “Kâr payı dağıtımının durması, gelecek şoklar için tampon oluşturacaktır ve eğer her şey iyi giderse, oluşacak sermaye gelecekte hissedarlara dağıtılabilir” dedi. 

ABD’nin en büyük bankaları JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley, Wells Fargo ve Goldman Sachs mart ortasında yaptıkları açıklamada hisse geri alım programlarını durduklarını ilan etmişlerdi. 

Altın fiyatlarını yükseltecek iki faktör

Trump: Putin seçimleri kazanmamı istemiyor

Dolar, istihdam ve Fed açıklamaları öncesi yükseldi

Roubini: Ekonomi 10 yıl daha depresyonda

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)