BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF anlaşması Gana'daki ekonomik krizi hemen çözmeyecek----

IMF anlaşması Gana'daki ekonomik krizi hemen çözmeyecek

IMF anlaşması Gana'daki ekonomik krizi hemen çözmeyecek
29 Mayıs 2023 - 16:07 www.finansgundem.com

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, ülkesinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı 3 milyar dolarlık kredi anlaşmasının ekonomik sorunları hemen çözmeyeceğini bildirdi.

Gana Cumhurbaşkanı Nana Akufo-Addo, ulusa sesleniş konuşmasında, Uluslararası Para Fonu (IMF) kurtarma paketinin, güveni yeniden tesis edeceğini ve ülke ekonomisini yeniden sağlam bir zemine oturtacağını belirtti.

Kredi anlaşmasının Gana'nın ekonomik sorunlarını hemen çözmeyeceğini kaydeden Akufo-Addo, "Güvenin yeniden tesis edilmesine ve son 1,5 yıldır bize kapalı olan yolların yeniden açılmasına yol açmalı. Ayrıca, durmuş olan pek çok altyapı projesinin de yeniden başlatılmasına yol açmalı." dedi.

Akufo-Addo, IMF'den yardım istemenin, ekonominin küresel salgının ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin etkisinden kurtulmasına yardımcı olması için acı verici ancak gerekli bir karar olduğunu söyledi.

Gana, 3 yıl önce başlattığı "Gana Yardımın Ötesinde" kampanyası kapsamında IMF programından çıkmıştı.

Son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tekrar IMF ile 3 milyar dolarlık kredi anlaşması yapan Gana, kredinin ilk kısmı olan 600 milyon doları teslim almıştı. Bu karar eleştirilse de analistler, kararın Gana'nın zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Gana, IMF'nin onayladığı 3 milyar dolarlık kredinin bir kısmını aldı

 

Gana, İngiltere'den altınlarını istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)