BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemIMF: 80 ülke yardım için başvurdu----

IMF: 80 ülke yardım için başvurdu

IMF: 80 ülke yardım için başvurdu
24 Mart 2020 - 09:28 www.finansgundem.com

Çin'den gelen salğın nedeniyle 2020'de küresel ekonominin en az 2008 finans krizindeki kadar büyük bir kriz yaşayacağını söyleyen IMF Başkanı Kristalina Georgieva, yaklaşık 80 ülkenin destek için IMF'nin kapısını çaldığını açıkladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, korona virüsü salgınından etkilenen yaklaşık 80 ülkenin destek talebinde bulunduğunu açıkladı. IMF’ye ülke sayısı 189.

Salgının insani maliyetinin ölçülemez durumda olduğunu ve tüm ülkelerin insanları korumak ve ekonomik hasarı azaltmak için birlikte çalışması gerektiğini söyleyen Georgieva, G20 maliye bakanları ile merkez bankası başkanlarına “şimdi dayanışma zamanı” sözleriyle seslendi.

Küresel ekonomide 2020’de en az 2008 finans krizi dönemindeki kadar büyük bir resesyon (ekonomik küçülme) beklediklerini söyleyen IMF Başkanı, 2021’de toparlanma umduklarını sözlerine ekledi.

1 trilyon dolarlık tüm kredi kapasitelerini kullanmak için hazır olduklarını söyleyen IMF Başkanı, ülkelere sağlık sistemlerini güçlendirmeye ve virüsün yayılmasını durdurmaya öncelik vermeleri çağrısında bulunarak “Virüsün yayılması ne kadar hızlı durursa, toparlanma da o kadar hızlı ve güçlü olacak” dedi.

IMF, başvuru yapan ülkelerin adını açıklamadı ancak daha önce Venezuela’nın talebinin reddedildiği basına yansımıştı.

IMF’den yardım talebini resmen ilan eden İran’a ise ne yanıt verildiği bilinmiyor.

83 milyar dolarlık sıcak para çıktı

Gelişmiş ülkelerin krize yanıt verme konusunda daha iyi durumda olduklarını ancak birçok gelişen ve düşük gelirli ülkenin büyük zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirten IMF Başkanı, salgının başlangıcından bu yana gelişmekte olan ülke piyasalarından 83 milyar dolarlık para çıkışı olduğunu aktardı.

IMF Başkanı bu rakamın tarihte görülmüş en büyük çıkış olduğunu da sözlerine ekledi.

Georgieva ayrıca, özellikle düşük gelirli ülkelerin borçluluk durumlarıyla ilgili kaygılı olduklarını ve bu konuda Dünya Bankası  ile yakın temas içinde çalıştıklarını söyledi.

Orta Doğu ve Orta Asya ülkeleri IMF'den korona virüs desteği talep etti

Orta Doğu ve Orta Asya'daki bir düzine ülke korona virüs ile başa çıkmak için Uluslararası Para Fonu'ndan mali destek istedi.

IMF, bölgeden acil durum finansman taleplerinin onaylanmasını hızlandırmak için çalıştığını ve bu kapsamda, Kırgız Cumhuriyeti'nin ilk acil durum ödemesi almasının muhtemel olduğu belirtildi.

Fonun Orta Doğu ve Orta Asya Departmanı direktörü Jihad Azour, "Ekonomi politikası tepkileri, salgının - geçici bir sağlık krizi - artan işsizlik ve iflaslar yoluyla topluma kalıcı refah kayıpları ile uzun bir ekonomik durgunluğa dönüşmesini önlemeye yönelik olmalıdır." dedi.

IMF: Kriz geçici olacak

IMF: İran heyeti ile görüşmeler başladı

IMF, Venezüella'nın kredi talebini reddetti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)